Gündem

Kamu Başdenetçisi Malkoç’tan Öğrencilere Rusça, Çince, Arapça Öğrenin İş Aramanıza Gerek Kalmaz Tavsiyesi

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç “Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler” konulu panele katıldı. Bayburt Valiliğinin katkılarıyla Bayburt Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen panel kapsamında öğrencilere hem uyarılarda hemde tavsiyelerde bulunan Şeref Malkoç iş konusuna değindi.

RUSÇA, ÇİNCE, ARAPÇA ÖĞRENİN

Üniversite öğrencilere İngilizce’nin yanı sıra Rusça, Çince ve Arapça gibi dilleri bilmelerini tavsiye eden Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç şu ifadeleri paylaştı. 

“Sizler mezuniyet töreninde diplomanızı aldığınız gün sizin gibi üniversitede okuyan en az 800 bin arkadaşınız diploma almış oluyor. Yani sizin gibi iş aramaya çıkacak. 800 bin kişinin arasından sıyrılabilmeniz için derste geçerli not almanız değil, en iyisini yapmanız gerekiyor. Dil konusunda Türkçeyi iyi bildiğiniz gibi İngilizcenin yanı sıra Rusça, Arapça, Çince. Bunları yapın, sizin iş aramanıza gerek yok, iş sahipleri sizi arar bulur.”

DÜNYANIN EN İYİ 10 ÜLKESİ ARASINDA OLACAĞIZ

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç konuşmasında ayrıca Türkiye’nin ileriye dair hedeflerine ve gençlerin bu konuda yapacaklarına değindi. Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en iyi 10 ülkesinden birisi olacağını ifade eden Şeref Malkoç aşağıda yer alan açıklamalarda bulundu. 

”Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en iyi 10 ülkesi arasına gireceğiz. Eğitimde, hastanelerde, sağlık hizmetinde, ulaşımda, iletişimde, ekonomide ama bunun şartı adaleti gerçekleştirmek, hakkaniyeti gerçekleştirmek, insan haklarına riayet. Nasıl İstanbul’a dünyanın en iyi havalimanını yapıyorsak, dünyanın en uzun köprülerini, en iyi yollarını yapıyorsak demokrasi ve hukukta da bunu yakalayacağız inşallah.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir