Ekonomi

Açıklama yapıldı: Kilosuna 2 lira zam geldi!

Büyükbaş hayvan yetiştiricilerini sevindirecek bir gelişme yaşandı. Et ve Süt Kurumunun (ESK) büyükbaş karkas et alım fiyatlarında kilogram başına 2 liralık zam yapıldı. Konu hakkında açıklamada bulunan TÜKETBİR Başkanı Bülent Tunç, “Besiciden alınan etin fiyatının artırılması üreticilerimizi sevindirdi.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’de pek çok vatandaş kırmızı et fiyatları nedeniyle şikayette bulunurken, üreticileri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Et ve Süt Kurumunun (ESK) Büyükbaş karkas et alım fiyatlarına zam geldi. Kilogram başına yapılan 2 liralık zam hakkında değerlendirmede bulunan Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Başkanı Bülent Tunç, fiyatların yükselmesi ile üreticilerin rahatlayacağını ifade etti.

Market ve lokantalara zam gelecek mi?

Gazete Vatan’ın haberine göre; Et fiyatlarına yapılan zammın market ve lokanta gibi satış noktalarında artmaması gerektiğini söyleyen Tunç, “Et fiyatları yaklaşık yüzde 20 aşağı düştüğünde market fiyatlarında düşüş olmadı. ESK’nin uyguladığı bu artıştan dolayı marketlerin fiyatlarında değişiklik yapmamaları gerekiyor. Market, lokanta ve restoranların fiyat artırmasına gerek yok. Alım fiyatındaki artışı bahane edip fiyatları yükseltmesinler. Vatandaşlar et tüketirse piyasa canlanır. Bu yüzden de marketlerin bu noktada biraz daha anlayışlı olması lazım.” Dedi.

Tunç Et ve Süt Kurumunun sadece fiyat arttırmakla kalmayıp kesim işlemini gerçekleştirmesini de istediklerini söyledi.

İlgili Makaleler