Ekonomi

Kayıt Dışı İstihdam Denetim ve Doğru Teşvikle Azaldı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı yapmış olduğu konuşmasında kayıt dışı istihdam konusuna dair açıklamalarda bulundu. Bu konuda Türkiye’nin atmış olduğu adımları değerlendiren Mehmet Selim Bağlı yaşanan düşme oranını değerlendirdi.

KAYIT DIŞI İSTİHDAM YÜZDE 55’TEN YÜZDE 30’A GERİLEDİ

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı konuya dair yapmış olduğu açıklamasında kayıt dışı istihdamın ciddi bir mali yük olduğu vurgusunda bulundu. Kayıt dışı istihdamda ki bir puanlık değerin SGK’ya 2 milyar TL’lik bir maliyeti olduğunu ifade eden Mehmet Selim Bağlı kayıt dışı etkin bir mücadele verildiğini hatırlattı.

Bu konuda yapmış olduğu açıklamasında cezalandırarak değil daha çok eğiterek ve teşvik ederek kayıt dışılığı hedeflediğimiz oranlara çekmek istiyoruz diyen SGK Başkanı Bağlı bu hedefi gerçekleştireceğimizi inanıyoruz dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı’nın kayıt dışı istihdam açıklaması “Kayıt dışı istihdam oranı, doğru teşvik sistemi, bilinçlendirme ve etkin bir denetimle yüzde 55’lerden yüzde 30’lar seviyesine indirildi. Tarım dışı sektörde kayıt dışı istihdam oranı ise yüzde 20-22’lerde. Hedef, bu oranı yüzde 15’lere çekmek.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir