Ekonomi

Bakan Albayrak’tan doğal gaz değerlendirmesi: Dünya hayranlıkla izleyecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz’de 85 milyar metreküp daha doğal gaz keşfedildiğini duyurdu. Toplam rezervin 405 milyar metreküpe çıktığını belirten Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra, Bakan Albayrak’tan doğal gaz değerlendirmesi geldi. Albayrak keşfe ilişkin yaptığı açıklamada, “Milli enerji hamlesi adım adım meyvelerini verdikçe ülkemize vurulmaya çalışılan prangalardan nasıl birer birer kurtulduğumuzu tüm dünya hayranlıkla izleyecek.” İfadelerini kullandı.

85 milyar metreküp daha ilave edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karedeniz’de bulunan doğal gaz keşfinin 320 milyar küpten 405 milyar küpe çıktığını duyurdu. Yeni keşfi, “320 milyarlık metreküplük doğal gaz müjdesini 21 Ağustos’ta milletimize ilan etmiştik. Bu tarihten sonra da sondaj faaliyetlerine devam eden gemimiz, 4 bin 445 metre derinliğe kadar ulaştı. Test, analiz ve detaylı mühendislik çalışmaları sonucunda keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metreküp daha ilave edildi. Sakarya sahasının Tuna 1 bölgesindeki doğal gaz rezerv miktarı 405 milyar metreküpü buldu.” İfadeleri ile duyuran Erdoğan’ın ardından Bakan Albayrak da doğal gaz değerlendirmesinde bulundu.

Dünya hayranlıkla izleyecek

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak paylaşımında, “Nasiptir, nasip… Rabbim bulduracak olmasaydı aratmazdı. Milli enerji hamlesi adım adım meyvelerini verdikçe ülkemize vurulmaya çalışılan prangalardan nasıl birer birer kurtulduğumuzu tüm dünya hayranlıkla izleyecek.” İfadelerini kullandı.

İlgili Makaleler