EkonomiGündem

Aracı olan herkesi ilgilendiriyor: Kasko ve trafikte fiyatlar arttı!

Türkiye’de araç sahibi olan herkesi ilgilendiren bir durum ortaya çıktı. Elde edilen verilere göre, Eylül ayında kasko ve trafikte fiyatlar arttı. İşte 2020 Eylül kasko ve trafikte fiyat artış oranları

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon (TÜFE)’de 3 ayrı başlıkla yer alan sigorta sektörü ile ilgili Eylül ayı verileri ortaya çıktı. Buna göre, eylül ayında enflasyon, önceki aya göre yangın, hırsızlık ve diğer afet sigortalarında yüzde 0.47, sağlık sigortasında yüzde 2.25, kasko ve zorunlu trafik sigortasında yüzde 2.91 arttı.

Geçen yılın aynı ayına (yıllık) göre enflasyon yangın, hırsızlık ve diğer afet sigortalarında yüzde 10.52, sağlık sigortasında yüzde 4.74 artarken kasko ve zorunlu trafik sigortasında yüzde 2.92 düştü. İlk 9 ayda ise sırasıyla yüzde 10.08, yüzde 7.8 ve yüzde 0.97 arttı.

Trafik Sigortası Nedir?

918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereği her araç sahibinin bu sigortayı yaptırması zorunludur. Zorunlu trafik sigortasının amacı, trafik kazası sonucunda karşı tarafa verilen hasarın bedeni ve maddi zararlarını güvence altına almaktır. Kaza nedeniyle üçüncü kişiyi ve aracını koruyan trafik sigortası her yıl yenilenmek zorundadır.

Kasko nedir?

Zorunlu trafik sigortası karşı tarafın hasarları, kasko sigortası ise araç sahibinin aracını güvence altına alır. Aracın hasara uğraması, çalınması gibi durumlar kasko teminatı içerisindedir.

İlgili Makaleler