Gündem

Kabine toplandı! Hafta sonu sokağa çıkma yasağı, seyahat kısıtlaması gelecek mi?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün saat 15.00’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Corona virüsü salgınında durumun masaya yatırılacağı toplantıda, yeni corona virüsü tedbirlerinin getirilip getirilmeyeceği merak ediliyor. Peki, Hafta sonu sokağa çıkma yasağı, şehirlerarası seyahat kısıtlaması gelecek mi?

Türkiye’de corona virüsü günlük vaka sayısı 2 binin üzerine çıktı. Bu nedenle bugün gerçekleşen Kabine Toplantısı’nda yeni corona virüsü tedbirlerinin alınıp alınmayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen toplantıda artan vaka sayıları masaya yatırılacak. Son toplantının ardından 81 ile denetimler hakkında ek genelge gönderilmişti.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı, şehirlerarası seyahat kısıtlaması gelecek mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de sokağa çıkma kısıtlaması hakkında yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Türkiye için herhangi bir sokağa çıkma kısıtlaması düşünmüyoruz. Bu artışın olmaması için vatandaşların özellikle maske noktasında hassasiyet göstermesi lazım. Maskenin bütün üst solunum yolu viral enfeksiyonu önleyen özellikleri var. Ne kadar hassasiyet gösterirsek o kadar başarılı olacağımızı düşünüyoruz.

Şehirler arası seyahat kısıtlamasına ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı. Kabine Toplantısı ardından corona virüsü salgını ve tedbirlere ilişkin açıklama yapılması bekleniyor.

İlgili Makaleler