Gündem

65 yaş üstü vatandaşlara kiralık evler 100 TL’ye verilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) yaptığı yazılı açıklamaya göre, Ankara Mamak‘ta, 400 sosyal konut ekonomik durumu iyi olmayan yeni evli çiftler ile 65 yaş üstü vatandaşlara 100 kiradan kiraya verilecek.

Ankara’da 18 yıl çürümeye ters edilen Mamak Eserkent Sosyal Konutları yeni evli çiftler ile 65 yaş üstü vatandaşlara 100 liradan kiraya verilecek.

29 Ekim’de açılışı yapılacak

Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talebi ile yenilenen sosyal konutların açılışı 29 Ekim’de gerçekleştirilecek. Konutlar hakkında resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Yavaş, “Bu 29 Ekim’de her hanede çifte bayram yaşansın istiyoruz. Mamak’ta yapılan ve 18 yıldır çürümeye terk edilen 400 adet 1+1 konutun tamamını yeniledik. Meclisimiz teklifimizi kabul ederse yeni evli çiftlerimize ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza çok uygun fiyata kiralayacağız.” İfadelerini kullandı.

Kura yöntemi ile belirlenecek

Çevre düzenlemesinden dış cephe kaplamaya, boya ve badanadan tesisata kadar gerekli tüm tamirat ve tadilat işlemlerinin yapıldığı 400 konut 2 yıllık kontratla kiraya verilecek. Konutlara yoğun talep olursa kiracılar kura yöntemi ile belirlenecek.

400 adet beyaz eşyalı (çamaşır makinası, buzdolabı, set üstü ocak-fırın, davlumbaz) 1+1 konutlar 5 bloktan oluşuyor.

İlgili Makaleler