Ekonomi

Asgari Ücret Zammı İçin Taşeron İşçiler Müjde Bekliyor

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerin gözü kulağı zam haberlerinde. Yerel seçimlerin sona ermesi ve gündemin yeniden ekonomiye dönmesinin ardından zam konusunda yeni gelişmeler bekleyen işçiler özellikle kurumlarından müjde bekliyorlar. 

Toplu Sözleşmeli kapsamında yüzde 4’lük bir zam alan taşeron işçiler enflasyona karşı ezilmişlerdi. Hatta bazı işçilerin maaşları asgari ücret oranının altında kalmıştı. 

Bu konuda yürütülen çalışmalar ile maaşları asgari ücretin altında kalan kadrolu taşeron işçilerin maaşları asgari ücrete yükseltildi. Peki tüm bu gelişmeler ışığında taşeron işçiler için müjde gelir mi?

KADROYA ALINAN TAŞERON İŞÇİLERE ZAM MÜJDESİ GELİR Mİ?

Kamuda çalışan taşeron işçilerin maaşlarına zam yapılması konusunda bazı gelişmeler yaşanmıştı. Çeşitli belediye başkanlıkları ve belediye başkanlıklarına bağlı alt birimlerde görevli personellere zam yapılacağı ilan edilmişti. 

Seçimden önceki süreçte ilan edilen bu zamlar işçilere umut vermişti. Bu zam sözleşmelerinin bazılarında da Hak İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan’da yer almıştı. Bu konuda açıklamalarda bulunan Mahmut Arslan zam konusunun önemine dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş ve diğer kurumlarında bu yönde adım atmalarını beklemişti. 

Bu konuda en dikkat çekici açıklama ise Binali Yıldırım’dan gelmişti. Binali Yıldırım taşeron işçi maaşları ile ilgili olarak kurumların yükümlülüğünün olmadığını hatırlattığı konuşmasında, yükümlülük yok diye işçilerin durumunu gözden gelemeyiz açıklamasında bulunmuştu. 

Taşeron işçilerin maaş zammı konusunda adım atan kurumların sayısı çok az kalmıştı. Öyle ki maaşlarına zam yapılan işçi sayısı tüm işçi sayısının yanında çok küçük bir oranda kaldı. Maaşlarına zam yapılan işçilerin aldıkları zam oranı ise asgari ücret tutarına yapılan zam oranı, 635 TL direk zam gibi rakamlarda yapılmıştı.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir