Ekonomi

2019 Yılı İçin Kalıcı Bedelli Askerlik Ücreti

Milli Savunma Bakanlığı uzun süredir yeni askerlik sistemine dair çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda yeni askerlik süresi, askerliğe devam edecekler için sunulan seçenecekler ve kalıcı bedelli askerlik gibi konular hakkında detaylı çalışmalar yapıldı. 

MSB tarafından yürütülen bu çalışmalara dair tüm ayrıntılar ise Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından geçtiğimiz dönemlerde açıklandı. 

2019 YILI KALICI BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından açıklanan kalıcı bedelli askerlik sistemine dair detaylarda, vatandaşların bir ay eğitim sonrası terhis olabilecekleri bildirildi. Bu süre zarfında  zorunlu askerlik eğitimi alacak olan vatandaşlar daha sonra ücreti ödemek kaydıyla terhis olacaklar. 

Bedelli askerlik için ayrıca her yıl belirli sayıda vatandaşın başvurusu kabul edilecek. Fazla başvuru olması durumunda ise kura çekilecek. Hulusi Akar bu konuda şu açıklamalarda bulunmuştu.

“Üzerinde çok çalıştığımız, olabildiğince modern verileri kullandığımız bir çalışma. 6 ay sonunda isteyenlerle sözleşme yapılacak. Lise mezunu gencimiz 1 ay temel askerliği bedellilerle yapacak. İhtiyaçtan fazla bedelli olursa kura çekilecek”

Bedelli Askerlik Ücreti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yapmış olduğu açıklamada bedelli askerlik ücretine dair detaylarda netlik kazandı. Buna göre bedelli askerlik ücreti 40 bin gösterge x memur maaşı x 6 formülü olarak uygulanacak. 2019 yılının ilk yarısı için bu rakam 31 bin 343 TL’ye denk geliyor. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir