Gündem

İşçi Sendikasından EYT Uyarısı: Çözümün Reddi Anlamına Gelir

Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) vatandaşlarla ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede konuya dair son açıklama DİSK Yönetimi Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’ndan geldi. 

DİSK’TEN EYT UYARISI

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak merakla beklenen Ekonomide Reform Paketine dair detayları kamuoyu ile paylaşmıştı. Söz konusu paket içerisinde kıdem tazminatı, emeklilik ve kamuyu ilgilendiren başka konulara dair de adımlar atılacağı ifade edilmişti. 

DİSK Yönetimi Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu söz konusu pakete dair bazı açıklamalarda bulundu. Pakette yer alan emeklilik sistemi düzenlemesini eleştiren Arzu Çerkezoğlu, düzenlemenin kabul edilmesinin EYT çözümünün reddi anlamına geldiğini ifade etti. 

DİSK Yönetimi Kurulu adına Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu Tarafından Yapılan EYT Açıklaması

”Sunumda “sosyal güvenlik reformu” adıyla neyin hedeflendiği açık olmamakla birlikte geçmiş deneyimler ışığında bunun sosyal güvenlik haklarının daha da budanması anlamına geleceğini söylemek kehanet olmayacaktır. Bakanın sunumu Emeklilikte Yaşa Takınılanlar (EYT) sorununun çözümünün reddi anlamına da gelmektedir. Bakan Albayrak EYT sorununu çözmek yerine emekliliği zorlaştıracak girişimler peşindedir.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir