Gündem

İŞKUR Müdürü: Becerisi, Vasfı Olana İş’te Var Aş’ta

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, SAGİF-2019 Sakarya Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı’na katıldı. Sakarya’da düzenlenen fuar kapsamında bir konuşma yapan İŞKUR Genel Müdürü işsizlik konusu üzerinde önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomiye dair değerlendirmelerini de fuara gelen katılımcılarla paylaşan Cafer Uzunkaya, dikkat çeken ifadelerde bulundu.

CAFER UZUNKAYA’DAN İŞSİZLİK AÇIKLAMASI

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya işsizlik konusu ile ilgili olarak binlerce kişinin personel aradığını aktardı. Türkiye’nin üzerinde ekonomik olarak bazı oyunlar oynandığını ifade eden Cafer Uzunkaya bu oyunların, daha fazla istihdam, daha fazla kaliteli ve nitelikli üretim ile kaliteli, nitelikli ve beceri sahibi iş gücüne erişmekle çözüleceğini söyledi. 

İşsizlik konusunda İŞKUR tarafından yapılan bir ankete dair de veriler paylaşan İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya vasıflı personel arandığını söyledi. 

”Türkiye iş gücü piyasasının nabzını tutan bir kurum olarak yani 89 bin 324 iş yerimizle yüz yüze yaptığımız anketlerin gösterdiği şudur ki; Türkiye’de beceriyi, niteliği, tecrübesi, çalışma iradesi olan insanımıza iş fırsat ve imkanları söz konusudur. Türkiye’de adamı olana değil; niteliği, becerisi, vasfı olana ve çalışmak isteyene işte var aş ta. Yüz binlerce işverenimiz çalıştıracak eleman bekliyorlar” 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir