EğitimKamu Haberleri

TBMM kabul etti! KYK borçları silindi mi? KYK ilk ödeme tarihi ne zaman? KYK yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Borç yapılandırma paketi’ni kabul etti. KYK borçlarını da içeren paketin onaylanmasından sonra, vatandaşlar KYK borç yapılandırması için başvuruların ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. KYK borçları silindi mi? KYK ilk ödeme tarihi ne zaman? KYK yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

Milyonlarca vatandaşın nefesini tutarak beklediği yapılandırma paketi, meclis onayından geçti. Özellikle KYK borcu olan vatandaşlar düzenlemenin kabul edilmesinden sonraki süreci merak ediyorlar. Bu nedenle internet sayfaları üzerinde, “KYK borçları silindi mi?”, “ KYK ilk ödeme tarihi ne zaman?”, “ KYK yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?” sorularının cevapları araştırılıyor.

KYK borçları silindi mi?

KYK borçları silinmedi ancak borçlara yapılandırma geldi. Yapılandırma ile beraber faizler silinecek. Bunun yerine daha avantajlı olan Yİ-ÜFE devreye sokulacak. İlk taksit içerisinde borçlar ödenirse, Yİ-ÜFE’den çıkan gecikme zammının yüzde 90’ı da silinecek.

KYK ilk ödeme tarihi ne zaman?

Yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin bu sene sonuna kadar başvuru yapması gerekiyor. Ödemeler maksimum 18 taksit olacak ve iki ayda bir ödenecek. İlk taksit ödemesi, Ocak 2021’de yapılacak.

KYK yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

KYK borç yapılandırmasından faydalanmak isteyenler, e-devlet sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle erteleme talebinde bulunabilirler.

İlgili Makaleler