Gündem

Artık HES kodu olmayan kafeye giremeyecek!

Türkiye’de artan corona virüsü vakaları ile beraber vatandaşlar yeni alınacak tedbir kararlarını merak ediyorlar. Bilim Kurulu bugün yeniden toplanıyor. İddialara göre kurul Kafe-restoran vb. yerlerle ilgili olarak yeni kısıtlamalar getirecek. Kafelere girişte HES kodu uygulamasının başlatılması bekleniyor.

Corona virüsü günlük vaka sayısı 2 binin üzerinde seyrediyor. Kasım ayına sayılı günler kala vatandaşlar yeni kısıtlamaların uygulamaya konulup konulmayacağını merak ediyorlar. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu bugün bir kez daha İstanbul’da bir araya geliyor. Kurul İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinde birçok şehir vaka artışını masaya yatıracak.

Uymayana ceza var

Türkiye’den Neşe Durmaz’ın haberine göre, kurulun, virüsün yükselişe geçtiği il ve ilçelerle ilgili özel yeni kısıtlamalar alması bekleniyor.

Toplantıda kamu ve özel sektörde çalışanlar için mesai saatlerine yeniden düzenleme yolda. Kafe-restoran vb. yerlerle ilgili yeni kısıtlamalar da devreye girecek. Mekanlara girişte HES Kodu zorunlu hale getirilmesi planlanırken aile bireyleri dışında kalabalık buluşmaların da önüne geçilmesi hedefleniyor. Kurallara uymayan işletmelere ise daha ağır cezalar kapıda.

Ayrıca aile içi buluşmalar ve komşu ziyaretleri gibi faaliyetlere ilişkin yasakların yaygınlaştırılması üzerinde duruluyor. 65 yaş ve üzerine vatandaşların, kalabalık ve kapalı mekanlara girişlerinin yasaklanması gündemin bir diğer maddesi.

Türkiye’de corona virüsü son durum

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan son corona virüsü tablosuna göre, yapılan 127 bin 651 test sonucunda 2 bin 209 vaka daha tespit edildi. 76 vatandaş corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Bin 511 kişi ise virüsten kurtularak sağlığına kavuştu.

İlgili Makaleler