GündemKamu Haberleri

Sigortalı çalışanları ilgilendiriyor: Cep telefonlarına mesaj gönderilecek!

2021 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yayımlanan programda çalışanlarını ilgilendiren çok önemli düzenlemeler yer alıyor. Buna göre 2021 yılında primi düşük yatan çalışanın cep telefonuna mesaj gönderilecek. İşte yıllık programa göre memurlar başta olmak üzere çalışanları ilgilendiren düzenlemeler…

Devlet kurumlarında çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren çok önemli bir gelişme yaşandı. 2021 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda memurları ilgilendiren düzenlemeler yapıldı. Buna göre, devlet memurlarının niteliğini artırmak için eğitim programları uygulanacak.

Özel sektörde çalışan sigortalılara ise prime esas kazancının bir önceki aya göre yüzde 20 ve üzerinde azalması durumunda bilgilendirme amaçlı kısa mesaj gönderilecek. Ayrıca kayıt dışı istihdam ve eksik ücret bildirimi konusunda riskli olduğu tahmin edilen işverenlere yönelik bilgilendirme amaçlı mektup yazılacak.

Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre, 2021 yılında çalışanları yakından ilgilendiren düzenlemeler yapılacak. Buna göre uygulamaya konulacak. Buna göre uygulanacak olan yeni düzenlemeler şu şekilde:

2021 planları

Prim gelirleri artırılacak.

Kayıtlı istihdamın teşviki için TESK, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile işbirliği yapılacak.

Eksik ücret bildiren, sigorta yapmayan patrona mektup yazılacak.

Primi düşük yatan çalışana SMS gönderilecek.

Memurun niteliği artacak, destekli istihdam modeli yaygınlaşacak.

Hasat dönemine göre prim ödemesi başlayacak.

GSS prim borçları SMS ve tebliğ ile vatandaşa bildirilecek.

Gençlerin işe girişi kolaylaşacak

Ayrıca çiftçiler, mevsimlik işçiler gibi yılın belirli aylarında gelir elde edenlere yönelik özel prim ödeme dönemi belirlenecek. Tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanların prim ödeme süreleri hasat dönemlerine göre yeniden belirlenecek. İşgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik esnek çalışma biçimleri etkinleştirilecek, konuya ilişkin denetimler artırılacak. İş ve meslek danışmanlığı hizmetleri geliştirilecek. Staj, girişimcilik, işbaşı eğitim programları etkinleştirilerek gençlerin işe girişi kolaylaştırılacak. Gençlere yönelik mesleki eğitim kursları devam edecek.

Ev almak isteyenlere güzel haber

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynaklığı Ofisi tarafından uygulanan staj seferberliği projesi yaygınlaştıracak. Kadınların ve engellilerin istihdama katılımı artsın diye projeler yapılacak. Ev almak isteyenleri sevindirecek bir düzenleme de bulunuyor. Buna göre, konut alım satımındaki abartılı fiyatlara son verecek, sektörde disiplini sağlayacak Toplu Değerleme Sistemi 2021’de devreye girecek.

İlgili Makaleler