Ekonomi

Tariş zeytinyağı alım fiyatı belli oldu!

Zeytin üreticilerinin merakla beklediği alım açıklaması Tariş’ten geldi. Tariş 2020-2021 dönemi alım kampanyasında, sızma yağlara kilogram başına belirledikleri fiyatları duyurdu. Konu ile ilgili açıklama, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek tarafından yapıldı.

Türkiye’deki zeytin üreticileri Tariş 2020-2021 dönemi alım kampanyasında fiyatların ne kadar olacağını merak ediyorlardı. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek konu ile ilgili açıklamayı yaptı. Sürek tarafından yapılan yazılı açıklamada, sızma yağlara kilogram başına 26 lira fiyat belirlendiği bildirildi.

Hem alıcılar hem de satıcılar için memnuniyet verici

Sürek konuya ilişkin olarak, “Geçtiğimiz yıl başarılı bir alım kampanyası yürüttük. Üretici ortaklarımızla omuz omuza 2019-2020 kampanya dönemini hem alımlar hem de satışlar açısından memnuniyet verici şekilde tamamladık. Bu yıl da bölge, ülke ve dünya üretimiyle fiyat oluşumlarını dikkate alarak titiz değerlendirmeler sonucunda sızma zeytinyağına 26 lira fiyat vererek alımlara başladık.” İfadelerini kullandı.

İlgili Makaleler