Gündem

Erzincan’da deprem oldu! 23 Evde hasar var

Kandilli Rasathanesi verilerine göre, Erzincan’da 4 büyüklüğünde deprem oldu. Vatandaşların korku yaşamasına neden olan depremin 23 evde hasara neden olduğu ortaya çıktı. Konuyla ilgili olarak Erzincan Valisi Mehmet Makas basına açıklamalarda bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme Ve Değerlendirme Merkezi Erzincan’da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin Tercan ilçesinde saat 12.16’da gerçekleştiği bildirildi. 5.0 km derinliğinde meydana gelen deprem bölge halkının panik olmasına neden oldu. Deprem hakkında açıklama yapan Erzincan Valisi Mehmet Makas 23 evde hasar meydana geldiğini söyledi.

Toplamda 23 evde hasar var

Basına açıklamalarda bulunan Vali Makas, “Ekiplerimizin şu ana kadar yaptığı çalışmalarda küçük çaplı hasar gören bina sayısının, Tercan ilçesi Çadırkaya beldesinde 15, Beykonak köyünde 1, Küçükağa köyünde 1, Beğendik köyünde 5, Çayırlı ilçemiz Çaykent köyünde 1 ev olmak üzere toplamda 23’e yükseldiği tespit edildi.”ifadelerini kullandı.

Sofubaba Camisi İmam Hatibi Ersin Delioğlu ise deprem hakkında, “Ezan okunduktan 5-10 dakika sonra şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem sırasında sanki yer kaynamaya başladı. Çok korkmuştuk, cemaatle birlikte kendimizi camiden dışarı attık. Halen depremin etkisi üzerimizde. Herhangi bir can kaybımız olmadı ancak camimizin mihrabı boydan boya çatlamış durumda.” Açıklamasında bulundu.

Ekiplerin bölgedeki hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

İlgili Makaleler