Sağlık

Her 100 Covid-19 hastasından biri felç oluyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını nedeniyle binlerce insan hayatını kaybederken, milyonlarca insan enfekte oldu. Son yapılan araştırmalar ise durumun ciddiyetini bir kez daha ortaya koydu. İngiltere Cambridge Üniversitesi’nden bilim insanları Covid-19 nedeniyle hastaneye yatırılan her 100 kişiden birinin felç olduğunu açıkladılar.

Çin’den dünyaya yayılan corona virüsüne karşı henüz kesin bir tedavi bulunamamışken, her geçen gün virüs hakkında yeni bir bilgi daha ortaya çıkıyor. Journal of Stroke adlı bilimsel dergide, Cambridge Üniversitesi araştırmasına yer verildi. Araştırmada Covid-19 nedeniyle hastaneye yatırılan her 100 kişiden birinin, virüsün neden olduğu kan pıhtılaşması ve sitokin fırtınası nedeniyle felç (inme) olduğunu ortaya konuldu.

Ölüm riskleri iki kat daha fazla

Araştırma verilerine göre corona virüsü nedeniyle hastaneye yatırılan her bin kişiden 14’ünün felç olduğu ortaya çıktı. Covid-19’lu felç hastalarının, virüsü taşımayan felç hastalarına göre ölüm riskinin iki kat fazla olduğunu bildirildi. Buna göre, Covid-19 nedeniyle felç geçirenlerde ölüm oranın yüzde 31,5 olduğu açıklandı. Corona virüsü olmayan felçli hastaların ölüm oranı ise yüzde 12 olarak verildi.

Çalışmayı gerçekleştiren araştırmacılar, felç nedeniyle hastaneye yatırılan herkesin hastaneye yatırılması gerektiğini belirttiler. Corona virüsü ve felç arasındaki ilişki için araştırmalar devam ediyor.

İlgili Makaleler