Gündem

İzmir’de meydana gelen depremde 6 kişi öldü!

İzmir Ege Denizi’nde 6.9 büyüklüğünde deprem meydana deprem meydana geldi. Çok sayıda binanın yıkılmasına neden olan depremde 6 vatandaş hayatını kaybetti.


Kandilli Rasathane verilerime göre İzmir’de 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 20’ye yakın binada yıkım haberi aldıklarını bildirdi.

Çalışmalar devam ediyor

Elde edilen son veriler göre ise İzmir’de meydana gelen depremde 6 vatandaş hayatını kaybederken, 202 kişi yaralandı. İzmir’de yıkılan ve hasar gören 12 binada arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Kesintilerin giderilmesi için ekipler çalışıyor

AFAD, bölgede yürütülen çalışmalarda kullanılmak üzere 3 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildiğini bildirdi ve “Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Depremden sonra evler terk edilirken, ortamda herhangi bir doğalgaz kokusu olmaması halinde, doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Depremden etkilenen tüm illerde alan tarama çalışmaları devam ediyor. TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütülüyor. İzmir, Muğla ve Aydın’da 115 sahada enerji ve 10 sahada servis kesintisi bulunmakta olup kesintilerin giderilmesi için ekipler çalışmaktadır.” Açıklamasında bulundu.

Türk Kızılay’ı İzmir’e 54 personel, 22 gönüllü, 17 araç, 10 bin 282 ikram malzemesi ve 25 bin 500 kişiye hizmet verebilecek mobil mutfak ve ekipmanlarının gönderildiği duyurdu.

İlgili Makaleler