Gündem

Bakan Kurum İzmirlilere uyarıda bulundu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir’de meydana gelen 6.9’luk depremin ardından vatandaşlara uyarıda bulundu. Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Bakanlığımız bütün binalara girmek suretiyle hasar tespit çalışmalarını yapacaklar. Vatandaşlarımızdan ricamız hasar tespit çalışmalarının yapılmasının ardından evlere girmeleri, bu konu önem arz etmektedir.” İfadeleri kullanıldı.

İzmir’de dün 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde çok sayıda bina yıkıldı. Olay yerinden son elde edilen bilgilere göre, 25 kişi hayatını kaybetti. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği deprem hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu. Kurum tarafından yapılan açıklamalarda, “Bakanlığımız bütün binalara girmek suretiyle hasar tespit çalışmalarını yapacaklar. Vatandaşlarımızdan ricamız hasar tespit çalışmalarının yapılmasının ardından evlere girmeleri, bu konu önem arz etmektedir.” İfadeleri kullanıldı.

İşte Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamalardan satırbaşları:

Şu an sahada fiilen yaklaşık 5 bin tane görevli personel bulunuyor. 475 araçla da arama kurtarma faaliyetlerimizi yürütüyoruz. 17 binada yıkım gerçekleşmişti şu an arama kurtarma faaliyetleri 8 bina da devam ediyor. 9 binada arama kurtarma faaliyetleri sonlandırıldı.

9 binada arama kurtarma faaliyetleri sonlandırıldı.

AFAD, Kızılay ve belediyeler bölgeye çadır yiyecek gibi destekleri sürekli sağlamaktadır.

Depremin olduğu andan itibaren şu ana kadar 100 vatandaşımızı kurtardık.

Bakanlığımız bütün binalara girmek suretiyle hasar tespit çalışmalarını yapacaklar. Vatandaşlarımızdan ricamız hasar tespit çalışmalarının yapılmasının ardından evlere girmek bu konuda önem arz etmektedir. Bir kez daha uyarmak istiyorum çünkü ağır hasarlı yıkılma riski olan binalarımız olduğu düşüncesindeyiz. Mobil labaratuarlarımız sahada betondan numune almak neticesinde fiilen sahada tespitlerimizi yapıp vatandaşlarımıza ulaştıracağız.

Tüm sivil toplum ekiplerimize teşekkürlerimizi sunuyorum. 15’nnci saatte Fadime Tolu’yu kiplerimiz sağ salim çıkardı. 17 saat sonra da 16 yaşındaki İnci kızımız kurtuldu. Yaklaşık 17 saat sonra Hülya Özmet hanımefendi yaklaşık 17 saat sonra kurtarıldı.

56 bin kişi kapasiteli mobil beslenme ünitelerimiz şu an alanda. Ağır hasarlı binalar için taşınma yardımı yapılacak

İlgili Makaleler