Kamu Haberleri

Öğretmen maaşları ne kadar? 2021 yılı zamlı öğretmen maaşı ne kadar olacak? Bakan Selçuk en düşük öğretmen maaşını açıkladı!

Corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye’de eğitim faaliyetlerinde de değişiklikler meydana geldi. Bu sene öğretmenler yüz yüze eğitimin yanı sıra öğrencilerine uzaktan eğitim de veriyorlar. Tüm bu nedenler ile öğretmenlerin maaşı tartışma konusu olmuştu. Peki, öğretmen maaşları ne kadar? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk en düşük öğretmen maaşını açıkladı. İşte Bakan Selçuk’un maaşlara ilişkin yaptığı o açıklamalar…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı sunumda önemli açıklamalarda bulundu. Burada öğretmen maaşlarında iyileştirme yapıldığını bildiren Bakan Selçuk, 1 Temmuz 2020 itibarıyla Bakanlığımız bünyesinde göreve yeni başlayan 9. derece 1. kademedeki bir öğretmene 4369 lira maaş verildiğini bildirdi. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada ek ders ücretinin net 18,22 lira olduğu ifade edildi. Ayrıca tüm öğretmenlere, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında 1210 lira hazırlık ödeneği verildiği duyuruldu.

2021 zamlı öğretmen maaşı ne kadar olacak?

Türkiye’de memur maaşlarına enflasyon oranında zam yapılıyor. Enflasyon oranları 6 aylık olarak hesaplanıyor. Öğretmen maşlarına enflasyon oranında zam yapılacak. Merkez Bankası’nın yaptığı son beklenti anketine göre, yılın ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 5.68 olarak gerçekleşebilir. Buna göre, 2021 yılı ilk 6 aylık döneminde %3 maaş zammı alacak olan öğretmenler, 2021 yılının ikinci 6 aylık diliminde de aynı oranda maaş zammı hakkı kazanabilirler.

İlgili Makaleler