EkonomiGündem

Akbank duyurdu: Kredi ödemeleri faizsiz 3 ay erteleniyor!

Corona virüsü salgını sonrası kredi kampanyaları düzenleyen bankalar, şimdi de İzmir depremi için düğmeye bastı. Akbank tarafından yapılan açıklamaya göre, İzmir depreminden etkilenen vatandaşların kredi ödemeleri faizsiz 3 ay erteleniyor.

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki yıkıcı deprem nedeniyle çok sayıda vatandaşın evinde hasar meydana geldi. Hem can hem de mal kaybının yaşandığı deprem felaketinden sonra Akbank müşterilerine güzel haberi verdi. Banka tarafından yapılan açıklamada, , İzmir depreminden etkilenen vatandaşların kredi ödemelerinin faizsiz 3 ay erteleneceği duyuruldu.

Akbank konuya ilişkin açıklamasında, “Akbank, İzmir depreminin ardından zor günler geçiren ve depremden olumsuz etkilenenbireysel müşterilerinin talep etmeleri halinde, kullanmış oldukları tüketici kredilerinin taksitlerini ve ekstresi gelen kredi kartı ödemelerini, 1 aydan 3 aya kadar faizsiz erteliyor” ifadelerini kullandı.

Esnaf borçlarına da erteleme

Akbank, yine depremden etkilenen serbest meslek sahibi esnaf müşterilerinin de talep etmeleri durumunda, kredi geri ödemeleri veya taksitlerini 1 aydan 3 aya kadar faizsiz olarak erteleyeceğini bildirdi.

Erteleme hakkından faydalanmak isteyen müşterilerin bireysel başvurularını Akbank şubelerinden veya 444 25 25 Akbank Müşteri İletişim Merkezi’nden, serbest meslek sahibi esnaf müşterilerin ise başvurularını şubelerinden yapabileceği ifade edildi.

İlgili Makaleler