Önemli Başlıklar

Tavuk Çiftliği Kurmak İsteyenlere Sağlanan Kredi İmkanları

Tavuk çiftliği kurma hayalinde olanları yakından ilgilendiren bir konu olan devlet destekli krediler her geçen birçok vatandaşımız tarafından araştırılıyor. Bu alanda girişimde bulunmak isteyen vatandaşlar, prefabrik tavuk çiftliği maliyeti gibi konuları merak ediyor.

Bu vatandaşlar,  T.C Ziraat Bankası’nın hizmete sunduğu devlet destekli çiftlik kredileriyle rüyalarındaki tavuk çiftliklerine kavuşmuş oluyor. Bu yazımızda Ziraat Bankası tavuk çiftliği kredisi hakkında merak edilen her şeyi bulabilirsiniz.

Tavuk Çiftliği Kurma Kredisi Başvuru Şartları

Devletin vatandaşların hizmetine sunmuş olduğu birçok kredi desteklerinde olduğu gibi tavuk çiftliği kredisinden de yararlanmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bunlar:

–    Çiftçi Kayıt Sistemi üzerinde üyeliğin bulunması. (Eğer sisteme üye değilseniz üyelik alarak kaydınızı tamamlamanız gereklidir.)
–    Hayvancılık sisteminde kayıtlı olunması.
–    Başvuru yapmadan önce en az 3 yıllık hayvancılık belgesi. (En az 3 yıl hayvancılık geçmişi olduğunu belgeleyemeyen kişiler bu krediden yararlanamaz.)
–    En az 3 yıllık deneyime sahip olmayıp, hayvancılık okulu mezunu olduğunu gösteren belge veya diploma)

Tavuk Çiftliği Devlet Desteği 2019

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tavuk çiftliği devlet desteğiyle 2019 yılında da tavuk çiftliği kurma kredisiyle kendi çiftliklerini kurmak isteyen girişimcilere T.C Ziraat Bankası aracılığıyla finansman desteği sunmaktadır. Bu konuda Ziraat Bankası ve Tarım Bakanlığı ortaklaşa çalışmaktadır.

Söz konusu krediler 2 yıl ertelemeli olarak ödeme planına sahiptir. Bu nedenle tavuk çiftliği kurmak isteyen girişimcilerin yoğun ilgisine neden olmaktadır. Fakat çiftliklerde bulundurulacak hayvan sayısı da devlet tarafından belirlenmiştir. Buna göre;

–    Damızlık yumurta tavuğu yetiştirmek isteyen çiftçiler 1000 adet tavukla sınırlandırılmıştır.
–    Hindi yetiştirmek isteyen çiftçiler ise 5 bin adetle sınırlandırılmıştır.
–    Ördek ya da kaz yetiştirmek isteyenler bin adetle sınırlandırılmıştır.

Tavuk Çiftliği Kurma Kredisi 2019 İçin Gerekli Belgeler:

T.C. Ziraat Bankası tavuk çiftliği kurmak isteyen ve gerekli şartları sağlayan vatandaşlardan şu belgeleri talep etmektedir:

–    Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olduğunu gösteren üyelik belgesi
–    Teminat belgesi
–    Kimlik fotokopisi
–    Çiftçinin hazırlamış olduğu proje dosyası ve planlamasını gösteren belgeler
–    3 yıl içindeki gelir durum belgesi

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir