Kamu Haberleri

PTT’de Çalışan Taşeron İşçileri PTT Kargo-Sen Sendikasını Kurdular

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü bünyesinde görevli taşeron işçiler haklarını aramak adına sendika kurduklarını açıkladılar. Sendikanın kurulmasının ardından konuya dair sosyal medya üzerinden yazılı bir açıklama yayımlayan PTT Kargo Sen işçilerinin açıklamasının detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. 

PTT İŞÇİLERİ PTT KARGO SEN SENDİKASINI KURDULAR

PTT Kargo Sen sendikasını kuran taşeron işçiler yapmış oldukları açıklamalarında sendikanın kurulma amacına dair bilgiler verdiler. PTT’de çalışan taşeron işçilerin mağduriyetler yaşadığını ifade eden işçiler ayrıca kendilerine mobbing uygulandığını da sözlerine eklediler. 

PTT’de çalışan taşeron işçiler olarak ayrımcılığa uğradıklarını ifade eden işçiler, mesai saatleri içinde yemeklerini, çaylarını hatta su ihtiyaçlarını kendi ceplerinden karşıladıklarını söylediler. Taşeron işçiler olarak ciddi derecede mobbing ve baskı altında çalıştıklarını ifade eden işçiler

‘’Maalesef ne kâğıt üzerindeki taşeron şirket ne de PTT yönetimi bizleri muhatap almakta, sorunlarımızı çözmektedir. En büyük sorunumuz üvey evlat muamelesi görmemiz ve muhatap alınmamamızdır’’ açıklamalarında bulundular. 

13 Bin İşçi Var

PTT Kargo Sen sendikası işçileri açıklamalarında, PTT’de ülke genelinde çalışan 13 bin taşeron işçi olduğunu ifade etti. Bu işçilerin PTT’de asıl işi yaptıkları halde ayrımcılığa maruz kaldıklarını ifade ettiler. PTT Kargo Sen Sendikası işçileri tarafından yapılan açıklamaların bir bölüömü ise şu şekilde;

“Yapılan iş aynı olmasına rağmen; kadrolu, ihs’li, taşeron gibi birden fazla statüye yer verilmesinin açıklanabilir bir yanının olmadığı aşikârdır. Statüler arası ücret ve sosyal haklar da eşit olmayıp, büyük bir adaletsizlik yaratan bu durum, iş akışında da tam tersi yönünde işlendiği apaçık ortadadır.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir