Kamu Haberleri

2019 Yılına Kalan Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Alımları Ne Zaman Yayımlanır?

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımları için binlerce aday bakanlıktan müjdeli haber bekliyor. Aylardır bakanlık tarafından yayımlanacak olan personel alım ilanını bekleyen adaylar yılbaşından önce ilanın yayımlanması konusunda sosyal medya kampanyaları oluşturmuşlardı. 

Ancak adayların merakla beklediği personel alımları 2018 yılında yayımlanmadı. Daha önceden 2018 yılı içerisinde yapılacağı açıklanan alımların yayımlanmamasının ardından adayların bakanlığı personel alımlarını 2019 yılı içinde yapıp yapmayacağı konusunu ve alımların ne zaman yayımlanacağını merak ediyorlar. 

Kamuilanlari.com Tarım ve Orman Bakanlığı personel alım ilanlarını değerlendiriyoruz. 

SON MECLİS GÜNDEMİ

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımlarına ilişkin olarak Meclis’te yapılan son konuşma CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur tarafından yapıldı. CHP Milletvekili Güzelmansur alımların yapılacağının sözünün verildiğini belirttiği konuşmasında yılbaşından önce alımların yapılması gerektiğini bildirmişti. BU kapsamda hükümet tarafından verilen sözleri hatırlatan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ”Tarım Bakanlığının personel ihtiyacını karşılamış olun hem de işsiz mühendisleri işe kavuşturun. Yılbaşı öncesi atama bekleyen mühendislere ve personel ihtiyacı olan tüm bakanlıklara bu müjdeyi verin. ” ifadelerini kullanmıştı. 

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANIR?

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan personel alımı bekleyen adayların merak ettiği soruların başında gelen ilanın ne zaman yayınlacağı sorusu için yerel seçim tarihi öne çıkıyor. Tarım Bakanlığı tarafından bir önceki Bakan Fakıbaba tarafından yapılacağı açıklanan personel alımlarının yerel seçim tarihi olan Mart ayındna önce yayımlanması muhtemel. Ancak sayı ve kadro konusunda nasıl bir durum ortaya çıkacak bilinmiyor. 

SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Tarım Bakanlığı bünyesinde personel alım ilanı bekleyen adaylar için merak edilen diğer konu ise kadro dağılımının nasıl olacağı konusu. 

Adaylar alımlarda kendi bölümlerinden daha önceden yapılan atama sayılarını örnek göstererek bu sefer adil bir kadro dağılımı olmasını talep ediyorlar.

* İlan yerel seçimlerden önce yayınlanır mı?

* Peki kadro size göre Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımlarında dağılımı nasıl olmalı?

* Bu sorulara yorum bölümüze üye olmadan yanıt vererek taleplerinizi duyurabilirsiniz.

Tarım Bakanlığı personel alımlarına dair açıklamalardan anında haberdar olmak için bizleri takip edin. 

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanları.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir