Önemli Başlıklar

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kredisi ve Tüm Detayları

Özellikle ihtiyacı olan kişiler tarafından merak edilen bir konu da kimler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kredisi alabilir konusu.

Her ne kadar adı kredi olarak adlandırılsa da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kredisi esas olarak devletin gelir durumu düşük olan vey geliri olmayan kişilere vermiş olduğu çeşitli alanlarda yapılan yardımlardır. Bu yardımlar kredi olmaktan ziyade aslında karşılıksız veya bazen şayet iş kurma konusundaysa proje karşılığı veya kefille verilen yardım ve desteklerdir.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kredisi Nedir?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kredisi devlet kurumu olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ihtiyaç sahiplerine belirli prosedürler karşılığı verdiği yardımların bütünüdür. Bu yardımlar belli bir amaç için ve yardım isteyenin bir dilekçe ile yapmış olduğu talebe istinaden kurum tarafından yapılan inceleme sonucu olumlu karar alınması halinde verilir.

Bu yardımlar temel olarak eğitimle ilgili yardımlar, sağlıkla ilgili yardımlar, genel yardımlar ve diğer gelen yardımlar olmak üzere dört gurupta toplanır. Bu yardımların alınması için kişilerin gerçekten yardıma ihtiyaçları olduğunu ispatlaması gerekir. Buradaki ispat yolu ise gelir testidir. Gelir testi ile sosyal yardıma muhtaç olduğunu ispatlayan kişiler sosyal yardımlaşmanın verdiği yardımlar ve desteklerden yararlanmaya hak kazanır.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kredisini Kimler Alabilir?

Diğer yandan sosyal yardımlar sadece Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın verdiği yardımlar ile de sınırlı değildir. İllerde valilikler veya ilçelerde kaymakamlıklar da çeşitli sosyal yardımları vatandaşlara ulaştırma görevini yürütürler.

Örneğin kaymakamlık kadın destek kredisi gibi destekler buna örnek olabilir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yardımlarını alacak olan kişilerin bu yardımları belirli sebeplerle alıyor olması gerekir. Burada en az sebep aranan ve sadece yoksulluk sebebiyle verilen yardımlar genel yardımlardır. Diğer yandan örneğin tedavi için tıbbi bir cihazı evine almaya gücü yetmeyen bir kişi sağlık yardımları kapsamında bu cihaz bedelini yardım olarak alabilir veya eğitimi için yeterli parası olmayan bir öğrenci temel ihtiyaçlarını karşılamak için eğitim yardımlarından faydalanabilir.

Kamuilanlari.com
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir