Ekonomi

Pahalı Cep Telefonlarında ÖTV Tutarı Artırıldı! Fiyatlar Yükseldi

1 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde ÖTV oranlarına dair karar yayımlandı. 

Resmi Gazete’de ”Bakanlar Kurulu Kararlarında Değişiklik Yapılması ve Bazı Mallara Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Oran ve Tutarları ile Özel Tüketim Vergisi Oranlarına Esas Özel Tüketim Vergisi Matrahlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar” başlığı ile yayımlanan kararda cep telefonlarından alınan ÖTV oranlarına dair de düzenleme yapıldı. 

CEP TELEFONLARINDA ÖTV TUTARI ARTIRILDI

Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde ce telefonlarından ÖTV oranı yüzde 25’den, yüzde 40 ile yüzde 50 oranına yükseltildi. Bu karar ile ÖTV matrahı 640 TL’den fazla olan telefonlarda yüzde 25 olan ÖTV oranı, yüzde 40 oranına yükseltildi. Yine aynı karar kapsamında ÖTV matrahı 1500 TL’den fazla olan cep telefonlarında ÖTV oranı yüzde 50 oldu. 

Alınan bu karar neticesinde, ABD’de 999 dolara (bugünkü kurla 5.944 TL) satılan iPhone XS 64 GB, Türkiye’de 11 bin 424 TL’ye satılacak. iPhone XS (246 gb) fiyatı ise şu şekilde değişti. Vergisi fiyatı 7 bin 997 TL olan iPhone XS (246 gb) ÖTV oranlarında yapılan değişiklikler sonrasında 12 bin 869 TL’ye yükseltildi. Bunun yanında iPhone 8 Plus (64 gb) fiyatı da 7 bin 711 TL oldu. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir