Kamu Haberleri

Kamuya 10 Bin personel alımı başvuruları başladı!

Kamu kurum ve kuruluşlarına KPSS’li ve KPSS’siz personel alımı yapılacak. Memur-işçi statülerinden farklı meslek guruplarından bay-bayan toplam 10 bin personel alımı başvuruları başladı. Personel alımı yapan kamu kurumlarının içerisinde, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bu bakanlıklara ait kamu kuruluşları ve il-ilçe belediyeler ile Üniversite ve bu üniversitelere bağlı hastaneler bulunmaktadır. Bazı resmi kurumlar memur alımı ve işçi alımı başvurularını Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden bazı kurumlar ise, ilan içeriğinde belirtilen adrese yapılmasını istemektedir.

HANGİ MESLEKLERDEN PERSONEL ALINCAK?

Kamu personeli alımı başvuruları, hangi mesleklerden memur veya kadrolu işçi alımı yaptığı, başvuru şartları ve diğer detaylar, her bir ilan için farklıdır. En fazla personel alınacak meslekler arasında İdare Memuru, Sosyal Araştırmacı, Hemşire, Tekniker, Teknisyen, Bilişim Perosneli, Büro Personeli, Hasta Ve Yaşlı Bakım Elemanı, Zabıta Memuru, İtfaiye Eri, Güvenlik Görevlisi, Temizlik Personeli ve daha birçok meslek gurubu yer almaktadır.

18 Kasım 2020 tarihi itibari ile 56 farklı devlet kurumu personel alımı yapmaktadır. KPSS 60, 65, 70 ve 80 taban puan şartı ile memur alımı yapan, İŞKUR aracılığı ile KPSS şartsız kadrolu işçi alımı yapan ve bu çerçevede başvuruları devam eden tüm kamu kurumlarının resmi ilanlarını görüntülemek ve ilanlar hakkında ki tüm detayları öğrenmek için BURAYA TIKLAYINIZ

NOT: Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alım ilanının bugünlerde Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor. 12 bin sağlık personeli alım ilanı yayınlanır yayınlanmaz tüm detayları ile birlikte bu haber sitesinde yayınlanacaktır.

 

İlgili Makaleler