Gündem

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın: Ek Gösterge Yerel Seçimlerden Son Uygulamaya Girsin

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur Sen Sendikasının resmi internet sayfası üzerinden yayınlanan açıklamasında ek gösterge konusuna dair açıklamalarda bulundu. Ali Yalçın’ın ek gösterge açıklaması ve detayları şöyle

MEMUR SEN’DEN EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Kamu görevlileri arasında ek gösterge konusunun geleceği merak edilen konuların başında geliyor. Bu kapsamda memur sendikaları konuya dair taleplerini hükümete iletiyorlar. Ek Gösterge ile ilgili olarak son açıklama ise Ali Yalçın’dan geldi. 

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yapmış olduğu bir açıklamasında ek gösterge konusunda atılması gereken adımlara değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bazı meslek grupları için verilen sözün tüm kamu görevlileri için genişletilmesini talep eden Ali Yalçın yerel seçimlerden sonra uygulamanın düzenlemeye girmesini istedi. 

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın Ek Gösterge Konuşması

”Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel seçimi sürecinde bizzat Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan tarafından deklare edilen öğretmenler, din görevlileri, hemşireler, polisler ve buna bağlı olarak yönetici konumundaki kamu görevlilerinin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi vaadi, kamu personel sistemi açısından 2018 yılına damga vurmuş ve kamu görevlilerinin adaletin sağlanması, hakça bölüşüm yapılması noktasında umutları artırmıştır. Memur-Sen olarak, gerek toplu görüşme gerekse toplu sözleşme masasına kararlı bir şekilde taşıdığımız ek göstergeye ilişkin teklifimizin, kesin ve net bir vaat olarak ortaya konulmasına ilişkin kazanımı önemsediğimizi, doğru fakat eksik bir adım olarak gördüğümüzü ilk andan itibaren ifade ettik. Kamu görevlileri arasında ayırım yapmayan, bütün kamu görevlileri açısından ek gösterge artışı barındıran, 3600 ek göstergeden daha fazla kamu görevlisinin yararlanmasını amaçlayan bir düzenlenenin hem ihtilaç hem de zorunluluk olduğunu dile getirdik. Aradan geçen süreye rağmen, 2018 yılında kamu görevlilerinin mutlu olmasını, çalışma huzur ve barışının artmasını sağlayacak ek gösterge düzenlemesinin yürürlüğe girmemesi, 2018 yılında kamu görevlilerinin en büyük hayal kırıklıklarından biridir.”

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın konuşmasının sonunda yerel seçimlerden sonra ek gösterge ile ilgili somut adımların atılmasını ve yürürlüğe girmesi talebinde bulundu. 

Kamu Haberlerinden haberdar olmak için bizleri takip edin. 

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanları.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir