Kamu Haberleri

Memur Maaşlarına Enflasyon Farkı Zammı İçin 4 Aylık Veri Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) her ayın 3’ünde enflasyon verilerini kamuoyu ile paylaşıyor.

Mayıs ayının 3’ü itibariyle Nisan ayı enflasyon verilerini paylaşan TÜİK enflasyonun arttığını duyurdu. TÜİK tarafından açıklanan rakamların hemen ardından ise kamu görevlileri şimdiye kadar oluşan enflasyon durumunu merak ediyorlar. 

Kamu İlanları olarak memurlar için tüm bu değerlendirmeleri ve enflasyon farkı adına oluşan son durumu sizlerle paylaşıyoruz.

MEMUR MAAŞLARINA ENFLASYON FARKI ZAMMI

Memur maaşlarına Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı için rakamlar netleşmeye başladı. 6 aylık enflasyon oranının yüzde 4’ün üzerinde olması durumunda oluşacak fark maaşlara yansıyacak..

Bu çerçevede Nisan ayı verileri de netleşti. TÜİK Nisan ayında enflasyonun bir önceki aya göre yüzde 1.69 oranında arttığını duyurdu. Nisan ayı için bu verilerin belli olmasının ardından Ocak, Şubat, Mart ve Nisan ayında enflasyon toplamda yüzde 3,99 oldu. Mayıs ve Haziran ayı enflasyon verilerinin de netleşmesiyle memurlara yapılacak zam tutarı netlik kazanacak.

Geçtiğimiz aylar için TÜİK tarafından kamuoyuna duyurulan enflasyon verileri şu şekilde olmuştu. Ocak ayında enflasyon yüzde 1,06, Şubat ayında yüzde 0,16, Mart ayında yüzde 1,03, Nisan ayında da yüzde 1,69 arttı.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir