Kamu Haberleri

2019 Yılında Kamuya 157 Bin Memur ve İşçi Alımı Yapılması Bekleniyor

2019 yılı içerisinde çok sayıda kamu kurumu tarafından personel alımı yapılması bekleniyor. Bu alımların yıl geneline yayılması ve alımlarda 157 bin kamu personeli istihdamı oluşması öngörürülüyor. 

Kamuilanlari.com olarak 2019 yılında yapılması beklenen kamu personeli alım ilanlarını ve sayılarına ilişkin detayları sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

2019 YILINDA YAPILMASI BEKLENEN PERSONEL ALIM İLANLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlar, kurum müdürleri ve yetkili isimlerin yapmış olduğu açıklamalar neticesinde 2019 yılında alım yapılması beklenen kamu personeli ilanlarına dair detaylar şu şekilde,

70 Bin TYP İşçisi;

İŞKUR aracılığıyla 2019 yılı içerisinde 70 bin TYP işçisi alımı yapılması bekleniyor. Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında gerçekleştirilecek alımlar kura usulü ile belirleniyor. 

20 bin 500 Öğretmen

2019 yılında yapılması beklenen alımlarından birisi de öğretmen kadrolarına yapılacak. 20 bin öğretmen atamasının yanı sıra 500’de engelli öğretmen ataması gerçekleştirilecek. 

Sağlık Personeli Alımları

Sağlık Bakanlığı’nın personel ihtiyacını gidermek amacıyla yıl içerisinde 25 bin sağlık personeli alımı yapılacak. 

Adalet Bakanlığı Personel Alımları

2019 yılı içerisinde Adalet Bakanlığı bünyesine personel alımı yapılacak. Yaklaşık 8 bin personel alımı yapacak olan bakanlığın ilanı adaylar tarafından yakından takip edilen ilanlar arasında. 

PTT 1100 Personel Alımı

PTT bünyesine yıl içerisine alımları 2018 yılında gerçekleştirilemeyen 1100 personel alımı yapılacağı açıklandı. Ancak ilanın ne zaman yayınlanacağı belirtilmedi.

TTK İşçi Alımları

Türkiye Kömür İşletmeleri de yıl içerisinde işçi alımları yapılacak. Bu işçi alımlarıın bir bölümünün Ocak veya Şubat aylarında yayımlanması bekleniyor. 

DİB Personel Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı da 2019 yılı içerisinde personel alımı yapacak kurumların başında yer alıyor. Kurum toplam 6 binden fazla personel alımı yapacak. 

TCDD Taşımacılık A.Ş

TCDD yayımladığı bir duyuru ile Nisan ayı içerisinde 356 personel alımı yapacağını duyurdu. 

ALIM İLANI BEKLEDİĞİNİZ KURUMLAR VE KADROLARI YAZIN

Yukarıda siz okuyucularımıza alım yapılması beklenen ilanları kadro sayıları ile birlikte aktardık. Bu alımların dışında Tarım ve Orman Bakanlığı gibi kurumlarda da alım yapması bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı gibi sizlerde hangi kurumdan hangi kadrolara alım yapılmasını beklediğinizi yorum kısmına yazabilir ve taleplerinizi duyurabilirsiniz.

Kamu Haberlerinden anında haberdar olmak için bizleri takip edin. 

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanları.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir