Gündem

Memur Maaşları İle Birlikte Asgari Ücrete de Enflasyon Zammı Yapılacak Mı?

Asgari ücret ile çalışan vatandaşlar maaşlarına ‘enflasyon zammı yapılacak mı?’ sorusunu merak ediyorlar. Bu konuya ilişkin asgari ücret ile çalışan vatandaşların bilmeleri gereken tüm ayrıntıları aşağıda aktarıyoruz.

ASGARİ ÜCRETE ENFLASYON ZAMMI VAR MI?

Asgari ücret ile çalışan vatandaşların merak ettiği konuların başında gelen enflasyon zammı yılda iki defa maaşlara yansıtılıyor. Yılın ilk ayı olan Ocak ayında yapılan enflasyon zammı 6 ay sonra yani Temmuz ayında bir kez daha maaşlara yansıtılıyor. 

Ancak enflasyon zammı her çalışanın hesabına yatırılmıyor. Bu kapsamda kamuda çalışan memurlar, memur emeklilikleri ile SSK ve Bağ-Kur emeklililerinin maaşlarına enflasyon zammı yatırılıyor. 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Asgari ücretle çalışan vatandaşların maaşları ise yılda bir defa değişiyor. Yıl sonunda Aralık ayında başlayan Asgari ücret belirleme toplantıları ile başlayan maaş görüşmeleri bir aylık bir süre boyunca konuşuluyor. Bu bir aylık sürede işçi temsilcileri, işveren temsilcileri ve hükümet biraya gelip 4 veya 5 toplantı gerçekleştiriyorlar. 

Bu toplantıların ardından zam kararı alınıyor ve Ocak ayından itibaren uygulanmaya başlıyor. 2018 yılı için gerçekleştirilen görüşlemeler TİSK, Türk İş Sendikası ve Hükümet arasında olmuştu. Bu görüşmelerde asgari ücretli için yüzde 26 zam kararı alınmış ve asgari ücret net 2 bin 20 TL’ye yükselmişti.

Özetle;

Özetle konuya ilişkin değerlendirmelerimizi sizlere aktaracak olursak asgari ücrete Temmuz ayında enflasyon zammı yapılmayacak. Asgari ücrete yılda tek bir zam yapılıyor. Ocak ayında yapılan zam 1 yıl geçerli oluyor.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir