GündemKamu Haberleri

14 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? Flaş açıklama

Haftalardır 14 gün tam kapsamlı sokağa çıkma yasağı ilan edilsin diyen Bilim Kurulu üyeleri ve bilim insanları çağrılarına devam ederken, bir flaş açıklama Prof. Dr. Kemalettin Aydın’dan geldi. ‘’Eğer hem vaka, hem hasta ve ağır hasta sayılarını düşürmek istiyorsak en az 14 gün tam kapamalı sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli’’ çağrılarına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kabine toplantısını işaret etmişti ama kabine toplantısı sonrasında sadece belirli saatlerde kısıtlama getirilmişti.

Vaka sayılarının 33 bin seviyelerine gelmesi, sahadan gelen bilgilere göre koronavirüs yüzünden günlük ölüm sayılarının 600-700 civarında olması, hergün artan ağır hasta sayıları 14 gün sokağa çıkma yasağı uygulamasını tekrar gündeme getirdi. Konuyla ilgili son dakika olarak Kemalettin Aydın’dan bir açıklama geldi.

İşte, Prof. Dr. Kemalettin Aydın’ın son dakika açıklaması…

14 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI MI GELECEK?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı – Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, içinde bulunduğumuz durumu “Köprüden önceki son çıkış” cümlesiyle açıkladı.
14 günlük sokağa çıkma yasağı ihtimaliyle ilgili de Aydın şunları söyledi:

Şu an uygulanmakta olan tedbirleri tam kapanma öncesi yapılan son hamle olarak düşünebiliriz. Bu hamlelerle başarı sağlayamazsak başka ülkelerde olduğu gibi 14 günlük tam kapanma yaşayabiliriz.
Aralık ayının ikinci yarısında, başta İstanbul olmak üzere toplumsal bağışıklığın (sürü bağışıklığı) devreye girmesini beklediğini söyleyen Aydın, “Bu, toplumun neredeyse yarıya yakınının virüsle karşılaşmış veya virüs ile infekte olacağı için yayılım hızının belirli kentlerde azalmaya başlayacağı anlamına geliyor. Kısıtlama kuralları, toplumsal bağışıklık ve aşı ile bağışıklıkla beraber ocak ayından itibaren başta İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve İzmir illerinde salgın hızının duraklayıp aşağıya doğru bir inişe geçeceğini öngörüyorum.

İlgili Makaleler