Kamu Haberleri

Aylık olarak 1324 TL destek verilecek! Son başvuru 31 Aralık 2020

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim desteği olarak aylık 1324 TL destek verileceğini açıkladı. Destek ödemeleri 31 Aralık 2020 tarihinde sona eriyor!. Bu teşvikten alt işverenler, prim borcu olan işyerleri ilave istihdam ödeneğinden yararlanabilecek. Ödemeler hakkında SGK Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda şu bilgilere yer verildi.

PRİM DESTEĞİ KİMLERİ KAPSIYOR?

Prim desteği, iş üstlenen iş yerleri dışında, özel sektör işverenlerine ait iş yerlerinde olan sigortalı çalışanları kapsıyor. İşverenler, bu destekten 1 Aralık 2020 tarihinden itibaren fesih yapılmayacak sürenin sonuna kadar her ay boyunca alabilecekler.

Aynı zamanda destek süresi bittikten sonra işverenler, destekten yararlananları, ortalama süre kadar fiilen çalıştırması gerekiyor.

PRİM DESTEĞİ MİKTARI NE KADAR?

Prim desteği miktarı çalışan başına aylık olarak bin 324 TL olarak belirtildi. Başvurular, SGK’nın resmi web sayfası üzerinden şu ekranlardan yapılacak:

E-SGK

İşveren

İşveren Sistemi

Teşvikten Faydalanılacak Sigortalı Tanımlama Ekranı

Aynı zamanda başvuru tarihi itibari ile sadece TC kimlik numarası olan sigortalı vatandaşlar bu uygulamadan yararlanabilecek.

 

İlgili Makaleler