EğitimKamu Haberleri

20 bin köy okulu kapatıldı! Eğitim-Bilim Konseyi kurulsun teklifi

İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat 20 bin köy okulunun kapandığını ve bu şekilde köylerden şehirlere göç yaşandığını dile getirdi. 1,5 milyon öğrenciye taşımalı sistemle eğitim verildiğini hatırlatan Sunat, bir an önce Eğitim-Bilim Konseyi oluşturulması gerektiğini belirtti.

EĞİTİM-BİLİM KONSEYİ OLUŞTURULMALI

Bir an önce tüm ilgili STK’lerin, öğrencilerin, ebeveynlerin ve öğretmenlerin temsil edildiği bir eğitim, bilim konseyini oluşturmalısınız. Yurt genelinde takip edilecek genel politikayı bu konsey belirlemeli. Öyle tek tip, merkeziyetçi çözümden öte bu pandemi sürecinde sorumluluğu biraz da il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerine bırakın.

20 BİN KÖY OKULU KAPATILDI

Ne güzel sevinmiştik Sayın Bakan, köy okulları açılmıştı ve bu taşımalı öğretim de kademeli olarak ortadan kalkmalıydı. Bu iktidar döneminde 20 bin köy okulu kapatıldı ve köylerden şehirlere göç yaşandı. Köylerde kimse kalmadı zaten, büyükşehirlerde de mahalle oldular. 1,5 milyon öğrenciye taşımalı sistemle eğitim yaptırıyorsunuz, vazgeçin bunlardan. Yeterli yurt ve pansiyon olmadığı için öğrencilerimiz tarikatların, vakıfların, derneklerin yurtlarında ve pansiyonlarında kalıyor. Hiç mi ders almadık geçmişten, yakın geçmişten?

ÖĞRETMENLERE DUYURU BİLE YAPILMIYOR

Bu pandemi sürecinde her okula bir bilişim öğretmeni ve sağlık görevlisi mutlaka atanmalıdır. Yönetişim sorunumuz var Sayın Bakan. Öğretmenler dijital ders konusunda tecrübesiz, öğrencilere nasıl destek olacaklarını bilmiyorlar. Liyakatsiz atanan idareciler öğretmenlere duyuru bile yapamıyorlar, birbirlerine soruyorlar öğretmenler öğrenmek için.

Kendi kendine öğrenme becerileri gelişmeyen çocukların velileri de yeterli değilse çocukların gelişmesi çok zorda bu süreçte, özellikle 1’inci sınıflardan söz ediyorum. Okuma yazma ve sayısal okuryazarlık gibi temel alanlarda öğrenme kayıpları ve eksik öğrenmeler daha sonraki dönemlerde bilişsel gelişime ket vurur, bunu biliyorsunuz. Sayın Bakan, Sosyal Hizmetlere bağlı kreşler, bakımevleri, gündüz evleri açıldı da Millî Eğitime bağlı özellikle özel kreşler ve anaokulları neden açılmadı? Bunu da sormak istiyorum.

Meslek lisesi öğrencilerinin yaşadığı zorluklar özellikle çıraklar ve meslek öğrencilerinin stajları çok zor durumda, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

İlgili Makaleler