Gündem

KYK Kredi Borçlarının Silinmesi Talebi Bir Kez Daha TBMM Gündeminde

KYK Öğrenim Kredisi borçlarının silinmesi konusu TBMM’nin en çok gündeme aldığı konulardan bir tanesi oldu. Konuya dair çeşitli parti milletvekilleri tarafından geçtiğimiz günlerde, haftalarda ve aylarda kanun teklifleri ve soru önergeleri verilmişti. 

Söz konusu konuyu gündeme getiren son isim ise Cumhuriyet Halk Partisi’nden oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin tarafından ele alınan konuya dair detayları aşağıda aktarıyoruz.

KYK BORÇLARI SİLİNSİN TALEBİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, TBMM’ye bir soru önergesi sundu. Gençlik Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde KYK Kredi Borcu olan öğrencilerin borçlarının silinmesi talep edildi. 

Soru önergesinde ayrıca üniversite eğitimi alan tüm öğrencilerin karşılıksız burs imkanından yararlanması gerektiğinin vurgulandığı soru önergesinde öğrenim kredisi ve burs alan öğrenci ayrımının ortadan kalkması gerektiği bildirildi. Kamuilanlari.com olarak söz konusu soru önergesinde yer alan soruları sizlere aktarıyoruz. 

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin tarafından Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesi.

1- Kredi Yurtlar Kurumu’ndan burs alan öğrencilerin aldıkları bu burs hangi şartlarda öğrenim kredisine dönüşmektedir?

2- Tüm öğrencilere geri ödemeli olduğu bilinen öğrenim kredisi verilmektedir ancak öğrenim bursu alacak öğrenciler hangi yöntemlerle belirlenmektedir?

3-  Anadolu’daki ihtiyaç sahibi aileler öğrenci çocuklarının ‘burs’ alamamasından yakınmaktadır. Bu konunun araştırılması ve sorunun giderilmesine yönelik bir çalışmanız mevcut mudur?

4- Yoksul halk çocukları için öğrenim bursu alanını genişletmeyi düşünüyor musunuz?

5- İşsizlik ve ekonomik kriz de göz önüne alınarak öğrencilerin öğrenim kredisinden kaynaklı borçlarının silinmesi düşünülmekte midir?

6- Sosyal devlet ilkesinden esasla öğrenim kredisi ve öğrenim bursu ayrımını ortadan kaldırarak tüm öğrencilere karşılıksız ‘burs’ uygulamasının hayata geçirilmesi gerekmez mi?

KYK Kredi Borcu Gelişmelerinden anında haberdar olmak için bizleri takip edin. 

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanları.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir