Kamu Haberleri

İSKİ 461 Memur Alımı Yeniden Seçim Kararı Sonrası Devam Eder Mi?

İstanbul’da yerel seçimler öncesi İSKİ bünyesine çeşitli kadrolarda 461 personel alım ilanı yayımlanmıştı. 

Yerel seçimler öncesinde yayımlanan ilan daha sonra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Ekrem İmamoğlu’nun getirilmesiyle durdurulmuştu. Geleceği merak edilen İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) personel alımları ile ilgili seçimlerin iptal edilmesiyle yeni bir süreç başladı. 

Peki bu süreçte bu konuda herhangi bir adım atılacak mı? İşte Kamu İlanları olarak konuya dair değerlendirmemiz.

İSKİ 461 PERSONEL ALIMI İÇİN SÜREÇ DEVAM EDECEK Mİ?

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yayımlanan ve başvuruları alınan personel alımları için seçimlerden önce süreç oldukça hızlı ilerlemişti. Binlerce adayın başvuruda bulunduğu İSKİ 461 personel alım ilanı için başvuru sonuçlarının açıklamasıyla mülakat süreci başlamıştı. Mülakata girecek adayların belirlenmesinin ardından ise mülakatlar yapılmış ve sadece sonuçların açıklanması kalmıştı.

Bu süreçten sonra Erkem İmamoğlu’nun göreve gelmesiyle çoğu belediyede rutin olarak yaşanan bir durum yaşandı. Ekrem İmamoğlu göreve gelmesiyle İBB’ye bağlı İSKİ ve İETT gibi kurumlara personel alımları da dahil olmak üzere bir çok süreci durdurmuştu. 

Yeniden Devam Eder Mi?

Sürecin durdurulma aşamasında ise yeni bir gelişme yaşandı. Seçimlerin iptal edilmesi kararıyla Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası  iptal edildi. Seçim sürecine kadar ise İstanbul Valisi Ali Yerlikaya geçici olarak İBB Başkanlığı görevine getirildi. 

Bu Çerçevede;

Geçici olarak İBB Başkanlığı görevini yürütecek olan Ali Yerlikaya, Ekrem İmamoğlu tarafından alınan durdurma kararını iptal edebilir. Eğer böyle bir durum olursa İSKİ 461 personel alımı 23 Haziran tarihine kadar tamamen sonuçlanabilir.

Kamuilanlari.com – ÖZEL Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir