Gündem

23 Haziran İstanbul Seçimleri İçin İlk Anket Açıklaması: İmamoğlu Mu, Binali Yıldırım Mı Önde?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için seçimlerin yeniden gerçekleştirilecek olmasına ilişkin kararın ardından Araştırma Şirketleri söz konusu seçime dair çalışmalarına başladılar. Birkaç gün önce alınan seçim kararının ardından ilk sonuçlar ise kamuoyu ile paylaşıldı?

İMAMOĞLU MU, YILDIRIM MI ÖNDE?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için seçimlerde bıy gösterecek olan Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım’ın oy oranlarına ilişkin ilk değerlendirme Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz’dan geldi.

Yol TV Ana Haber programına katılan ve burada açıklamalarda bulunan Kemal Özkiraz seçimlerde Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı olacağını ifade etti. 

Ekrem İmamoğlu’nun diğer partilerden gelecek oylar sayesinde 23 Haziran seçimlerinde avantaj sağlayacağını ifade eden Kemal Özkiraz, oy farkının 120 bin seviyesinde olacağını iddia etti. 

“CHP içerisinde oy vermemiş seçmenlerin tamamı ve seçime katılmayan adaylardan 50 bin kadar avantaj sağlayacak. Saadet Partisi seçime katılıyor. AKP’ye gidecek oylar Saadet’te kalacak, CHP’ye gidecek olan zaten gidecek, 50 bin oy kadar da oradan Ekrem İmamoğlu avantaj olacak. Bağımsız Türkiye Partisi aday çıkarmayacağını düşünüyorum. Oradan 20 bine yakın bir avantaj sağlayacak. DSP aday çıkarsa bile aldığı 30 bin oyun 20 binden fazlasını alamayacak buradan avantaj sağlayacağını düşünüyorum Ekrem İmamoğlu. Tamamından fazladan alacağı oy 120 bin kadar diye düşüyorum. Asıl oy alacağı kesim yine Cumhur İttifakı’nın vicdanlı seçmenleri.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir