Kamu Haberleri

Kıdem Tazminatı, Taşeron Zammı Cumhurbaşkanlığı’nda Ele Alındı

Çalışma hayatı içinde bulunan vatandaşları yakından ilgilendiren konular hakkında önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

Geçtiğimiz dönemlerde ekonomide reform paketi ile öne çıkarılan kıdem tazminatı, kamuda konuşulan konular arasında bulunan taşeron işçilere zam, yeniden gündeme geldi. 

Konuya ilişkin düzenlemeler yapılması konusunda adımlar atılması amacıyla Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir zirve gerçekleştirildi. İşte toplantıya dair detaylar;

KIDEM TAZMİNATI VE TAŞERON ZİRVESİ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen zirveye hem işçi kesimi, hemde işveren kesimi katıldı. İşçi ve işveren kesiminin yanında ele alınacak konuları değerlendirmek amacıyla Bakanlık yetkilileri, büroktartlar ve konusunda uzman akademisyenler de zirvede yer aldı. Toplantıyı Hukuk Politikalar Kurulu’nun davetiyle gerçekleştirilen zirvede ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye İşverenler Sendikası ile HAK-İŞ temsilcileri kamu gündemine ilişkin görüş alışverişinde bulundular.

Söz konusu toplantıdan elde edilen bilgilerde ise katılımcıların kıdem tazminatı konusu üzerinde durdukları öğrenildi. Hem işçi hemde işveren kesiminin kıdem tazminatı konusunda kimsenin mağdur olmaması ve kıdemde geriye gidiş olmadan mutabakat sağlanmalı başlıklarında hemfikir oldukları belirtildi. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir