Genel

Katar’da güncel koronavirüs vaka sayısı kaç?

Katar Halk Sağlığı Bakanlığı (SB) bugünkü (23 Ocak 2021) güncel koronavirüs vaka sayısını açıkladı. Açıklanan verilere göre Katar’da son 24 saat içerisinde 251 yeni vaka görüldü. 251 yeni vakanın 32’isinin ise yurtdışından gelen yolcularda görüldüğü belirtildi.

Dünyanın en düşüklerinden biri olan Katar’da şimdiye kadar 248 kişi virüse yenik düştü.

Katar’da kaydedilen toplam pozitif Covid-19 vakası sayısı 148.772 ve tedavi altında 3.784 aktif vaka var.

Son 24 saatte 3.159 kişi ilk kez test edildi (toplamda 10.419 test), şimdiye kadar yapılan toplam testler 1.347.631 teste alındı.

Son 24 saatte 36 hastaneye yatış var ve hastanedeki toplam hasta sayısı 365’e çıktı.

Son 24 saatte 8’i yoğun bakıma alındı ​​ve bu nedenle 37 kişi YBÜ’de tıbbi yardım almaya devam ediyor.

Katar’da COVID-19’un kısıtlamaları kademeli olarak kaldırılırken, ihtiyati tedbirleri takip ederek herkesin virüsü kontrol etmede rolünü oynaması önemlidir:

Halk Sağlığı Bakanı Dr.Hanan Mohamed Al Kuwari, Katar’ın koronavirüs (COVID-19) salgınında birkaç haftadır istikrara tanık olduğunu ve ikinci bir virüs dalgasıyla karşılaşmadığını vurguladı.

Bakan, çoğunlukla aile, sosyal toplantılar veya paylaşılan ikamet yerleriyle ilgili birkaç virüs salgını vakası olduğunu ve bunun etkili izleme ve vaka takibi yoluyla kontrol edildiğini belirterek, bunun “tamamen biziz” anlamına gelmediği uyarısında bulundu. ikinci dalganın tehdidine karşı güvende. ”

Katar Sağlık 2021 Sanal Konferansı’ndaki açılış konuşmasında, Sayın Dr. Al Kuwari delegelere Amir HH Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ve Başbakan ve İçişleri Bakanı Şeyh Halid bin Halife bin Abdulaziz Al- Sağlık sektörü Thani, Katar nüfusunu COVID-19 tehdidinden korumak için kapsamlı bir strateji sunmak için hükümet genelinde ortaklarla birlikte çalıştı.

Sayın Dr. Al Kuwari, “Katar, 20 Mayıs’ta zirveye ulaşan büyük bir COVID-19 salgınıyla karşı karşıya kaldı. Çok sayıda vakaya rağmen, hastaneler ve yoğun bakım üniteleri de dahil olmak üzere sağlık sistemimiz hiçbir zaman bunalmadı ve ölümlerin sayısı kaldı. Yüzde 0,14’lük vaka ölüm oranıyla çok düşük düzeylerde, bu dünyadaki en düşük oranlardan biridir. Şu anda, birkaç haftadır devam eden hastalığın stabilizasyonuna tanık oluyoruz: ikinci bir dalga görmedik, ancak bir dizi Çoğunlukla aile, sosyal toplantılar veya ortak konaklama ile ilişkili olan küçük salgınlar. Bunlar yoğun aktif izleme ve temas takibi yoluyla kontrol edildi. Ancak bu, ikinci bir dalga riskinden kurtulmuş olduğumuz anlamına gelmiyor “dedi.

“Pandeminin başlangıcında hükümetimiz, DSÖ’nün (Dünya Sağlık Örgütü) uyarılarını ve yeni hastalıktan ilk kez ağır şekilde etkilenen Çin ve İtalya gibi ülkelerin deneyimlerini çok ciddiye aldı. Bunu kullandık” “DSÖ’nün defalarca bahsettiği ve (Qatar Health 2021’de) açılış konuşmacımız Dr. Michael Ryan’ın defalarca vurguladığı fırsat penceresi.”

Sayın Dr. Al Kuwari, katılımcılara en başından itibaren Katar’ın ulusal tepkisinin hükümet genelinde dikkatli bir şekilde koordine edilmesi ve zamanında, açık yetki hatları ve çabaların entegrasyonu ile işaretlenmesi gerektiğinin açık olduğunu söyledi.

“Ulusal Müdahale Eylem Planında yansıtılan stratejimiz, başka yerlerde etkili olduğunu bildiğimiz şeye ve son derece yetenekli bir toplum ve hastane hizmetleri temelini hızlı bir şekilde harekete geçirme yeteneğimize dayanıyordu. Bu planı izledik, sağlık istihbaratımızı güçlendirdik. Stratejimizi sürekli iyileştirdik ve bilime ve kanıta, sağlık ve iş ihtiyaçlarının dikkatli bir dengesine dayandık. “dedi.

“Bu salgının çok erken bir döneminde, COVID hastalarının yüzde 14’ünün hastaneye yatması gerektiğini ve yüzde beşinin yoğun bakıma ihtiyaç duyacağını bilerek akut ve YBÜ yataklarımızın hızla genişletilmesi üzerinde çalıştık. Rekor bir sürede izolasyon tesisini açtık. , akut bakım yatakları, YBÜ yatakları, bir genel hastaneyi bir YBÜ hastanesine dönüştürdü, güvenli ventilatörler, koruyucu donanımlar, laboratuvar testleri sağladı, yüzlerce klinik personeli ve gönüllüyü yeniden görevlendirdi ve izleme ve izleme kapasitesi oluşturdu. ”

Ekselansları, bu sonuçlara Katar’ın harika doktorlarının ve hemşirelerinin ve tüm sağlık çalışanlarının yetenekleri ve bağlılıkları sayesinde ulaşıldığını söyledi. Aynı zamanda ülkenin sağlık sisteminin yüksek kalitesinin de bir kanıtıydı.

Bakan, “Bütün bu önlemlerin başarılı bir şekilde uygulanmasında kilit faktör, sağlık sistemimizin evrensel sağlık sigortasına dayalı yapısıdır.” Dedi. “Hastaların tedavisi ve sağlıkla ilgili tüm masraflar, milliyeti veya sosyal koşulları ne olursa olsun hükümet tarafından karşılanıyordu. Bu, tüm hastalarımız için dikkatli bir yönetim ve yüksek bakım standartları sağladı.

“Pandemi sırasında karşılaştığımız ana zorluklardan biri, kronik hastalıkları olan hastaların tedavisinin sürekliliğini sağlamaktı. Uzaktan konsültasyonlar, evde bakım ve ilaçların eve tesliminin hızlı ve verimli bir şekilde kurulmasını sağlamak için dijital iletişimden yararlandık.”

Dr. Al Kuwari, COVID-19 ile yüzleşmek için yapılan devasa çabanın Katar halkının desteği olmadan yapılamayacağını söyledi.

“Maske takma ve el hijyeni kurallarına uyan ve halkın toplanmasını sınırlayan Katar halkının yardımı ve desteği olmadan salgını asla kontrol edemezdik. Sonuç olarak, asla tam bir tecrit seviyesine ulaşmadık.” Dedi.

2021 ve sonrasının aynı odaklanma, yenilikçilik ve adanmışlık gerektiren yeni zorluklar sunduğunu söyledi.

Dr Al Kuwari, “2020 boyunca yaklaşımımız üç önemli unsur planlama, taahhüt ve esneklikle desteklendi. 2021’i dört gözle beklerken, geçen yıl gösterdiğimiz aynı planlama, taahhüt ve dayanıklılığa ihtiyacımız olacak,” dedi. . “Önümüzdeki yıl boyunca birincil COVID-19 odağımız, toplu aşılama stratejimizi uygulamaya koymak ve DSÖ’ye verdiğimiz destekle küresel aşılama sürecini desteklemeye devam etmek olacaktır.”

Dr Al Kuwari, pandeminin hayatlarımızı değiştirdiğini ve toplu toplantılar düzenlemek için büyük bir zorluk olduğunu söyledi. Ekselansları, Katar’ın COVID-19’a cevabının, diğer ülkeler ve uluslararası kuruluşlar tarafından özgürce paylaşılan bilgi ve deneyimlerden yararlandığını söyledi. Aynı zamanda Katar, bir dizi orijinal araştırma makalesi ile küresel bilgiye katkıda bulundu ve bunların birçoğunun Qatar Health 2021’de sunulduğunu bildirdi.

Bakan, “Pandemi sırasında 2020’de birçok spor ve diğer toplu toplantı etkinliklerine ev sahipliği yaparak öğrendiğimiz deneyim, bizi 2021’de Katar’daki 2022 FIFA Dünya Kupası’nın habercisi olan sayısız etkinliğe güvenli bir şekilde ev sahipliği yapmak için güçlü bir konuma getirdi.” dedim. “Katar, yerel ve uluslararası ortaklarıyla işbirliği içinde, güvenli ve sağlıklı kitle toplanma etkinliklerine ev sahipliği yapmak için yeni bir standart belirlemek için harika bir konumda. Sizi önümüzdeki birkaç gün içinde öğrendiklerinizi öğrenmeye, paylaşmaya ve uygulamaya davet ediyorum. . ”

Qatar Health 2021, üç günlük interaktif ve sürükleyici oturumlar ve sanal bir sergi programıdır. Etkinliğin açılış konuşmacısı, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Sağlık Acil Durumları Programı Direktörü Dr. Michael Ryan’dı ve COVID-19 pandemisi boyunca önde gelen uzmanlardan biri olarak kabul edildi.

Etkinlik, katılımcıların Katar Sağlık 2021’in ortakları ve sponsorlarının sanal stantlarını ziyaret edebilecekleri benzersiz ve tamamen sürükleyici bir sergiye ev sahipliği yaptı. Halk Sağlığı Bakanlığı, HMC ve Temel Sağlık Hizmetleri Şirketi, sağlık sektörünün tepkisine odaklanan sanal fuarda üç ortak stant açtı. COVID-19’a, sağlık sistemi genelinde yenilik ve FIFA 2022 Dünya Kupası için sağlık hizmeti hazırlıkları. Qatar Health 2021 sponsorları arasında Qatar Biobank ve Aamal Medical vardı.

5.000’den fazla kayıtlı katılımcıyla, Katar Sağlık 2021 Salgını Azaltma: Afet Tıbbı, Toplu Toplantılar ve Travma Sistemleri için En İyi Uygulama, Hamad Medical Corporation (HMC) ile Halk Sağlığı Bakanlığı arasında 2022 FIFA Dünya Kupası hazırlıklarında ortak bir çabadır.

İlgili Makaleler