Kamu Haberleri

Türkiye Kamu Sen Başkanı Kahveci’den Memurlara Bayram İkramiyesi Talebi

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci sendikası tarafında her ay düzenlik olarak gerçekleştirilen Asgari Geçim Haddi rakamlarını değerlendirdi. 

Türkiye Kamu Sen tarafından yapılan araştırma sonuçlarında tek kişinin yoksulluk sınırının 3.169,05 TL olduğunun ifade edildiği açıklamada dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi de 6.563,73 TL olarak açıklandı. 

Önder Kahveci araştırma sonuçlarında elde dilen verileri değerlendirdi ve çözüm önerisinde bulundu. 

MEMURLARA BAYRAM İKRAMİYESİ TALEBİ

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yapmış olduğu konuşmasında sabit gelirle çalışan vatandaşların enflasyon nedeniyle ekonomik zorluklar yaşadığını ifade etti. Enflasyon oranları ile gıda konusuna değinen Önder Kahveci şu açıklamada bulundu. 

“Her ay düzenli olarak açıkladığımız Asgari Geçim endeksi sonuçları bu ay da dar ve sabit gelirlilerin bir kez daha kaybettiğini göstermiştir. Yıl başından bu yana geçen 4 ayda resmi enflasyon %4’e ulaşmış durumdadır. Bu da kamu görevlilerinin ilk altı ay için aldığı zam oranına eşittir. Yani altı ay için verilen zam daha dördüncü ayda tükenmiştir. Dolayısıyla resmi rakamlar bile memur maaşlarının sürekli eridiğini teyit etmektedir.”

Önder Kahveci konuşmasının sonunda ayrıca ekonomide yaşanan durgunluğun harcamalar ile çözülebileceği ifade edildi. Bunun için piyasaların canlanması ve alım gücünün artması noktasına vurgu yapan Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci kamu çalışanlarına da bayram ikramiyesi verilmesi gerektiği bir kere daha görülmektedir, dedi.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir