Sağlık

Cinsel gücü artıran en etkili 7 doğal besin maddesi! Sperm sayısını çoğaltan doğal yiyecekler

Sağlıklı bir cinsel dürtüye sahip olmak, fiziksel ve duygusal olarak sağlıklı hissetmekle bağlantılıdır. Bu nedenle yediğiniz yiyeceklerin cinsel yaşamınızı iyileştirmede rol oynaması şaşırtıcı değildir. Sebzeler ve yağsız proteinler açısından zengin ve şeker ve doymuş yağ içeren yiyecekler bakımından düşük bir diyet yemek de metabolik sendrom ve hormonal koşullar gibi libidonuzu etkileyen bozuklukları önlemeye yardımcı olabilir. Cinsel gücü artıran, sperm sayısını çoğaltan, bayanlarda ve erkeklerde en etkili 7 doğal besin maddesini sizler için derledik… Bu yedi yiyecek, libidonuzu canlandırabilecek ve genel sağlığınızı da iyileştirebilecek besinlerle doludur. Öncelikli olarak bu 7 besin maddesinin genel özelliklerine, içerdikleri bileşenlere geçmeden önce, özet olarak hangi besinlerin cinsel yaşamınızı iyileştirmeye yardımcı olabileceğini kısa özetleyelim ve ardından diğer tüm detayları anlatalım…

CİNSELLİĞİ ARTIRAN BESİNLER

1 – İstiridye çinko bakımından zengindir. Yüksek çinko içeren yiyecekler yemek, kan akışını ve hormon seviyelerini iyileştirmeye yardımcı olarak cinsel dürtülerinizi artırabilir.

2 – Et dahil bazı yüksek proteinli yiyecekler, kan akışını iyileştiren amino asitler içerir. Bazı amino asitler ED tedavisine bile yardımcı olabilir.

3 – Somon gibi yağlı balıklar kalbinizi sağlıklı tutar, vücutta sağlıklı kan akışını teşvik eder.

4 – Kuruyemişler ve tohumlar, cinsel işlevinizi artırmaya yardımcı olabilecek çinko, L-arginin ve omega-3 gibi bileşikler içerir.

5 – Meyvelerde (ve sebzelerde) flavonoid adı verilen antioksidanlar, yüksek tansiyonu yönetmeye ve ED gibi cinsel işlevle bağlantılı durumları tedavi etmeye yardımcı olabilir.

6 – Pancar ve pancar suyu gibi nitrat açısından zengin besinler kan basıncını yönetmeye ve dolaşımı iyileştirmeye yardımcı olabilir.

7 – Ölçülü bir şekilde kırmızı şarap içmek cinsel istek ve işlevi artırabilir, ancak fazla içmek ters etki yapabilir.

CİNSEL GÜCÜ ARTIRAN EN ETKİLİ 7 DOĞAL BESİN MADDESİ

Cinsel gücü; en etkili ve hızlı bir şekilde artıran, erkeklerde sperm, kadınlarda yumurta sayısını artıran ve dünya bilim insanlarınca kanıtlanmış 7 besin maddesini, içerdikleri ve cinselliğe nasıl fayda sağladığını ayrıntıları olarak aktaracak olursak;

1. İSTİRİDYE

Muhtemelen istiridyelerin afrodizyak özelliklerini duymuşsunuzdur.

Bunun nedeni istiridyelerin yüksek çinko içermesidir. Bu bileşik kan akışını artırarak cinsel organlara kan akışına yardımcı olabilir.

Çinko, testosteron seviyelerini düzenlemeye yardımcı olduğu için erkek doğurganlığında özellikle önemli olabilir .

Çinko eksikliğinin testosteron düzeylerini olumsuz etkilemesi.

İstiridye, diğer gıda kaynaklarından daha fazla çinko içerir ve bir porsiyon günlük değerinizin % 673’ünü sağlar .

Yumuşakçaların hayranı değilseniz, bunun yerine ıstakoz veya yengeç deneyin. Her iki tür kabuklu deniz ürünleri de çinko ile yüklüdür.

Deniz ürünü olmayan çinko kaynakları şunları içerir:

sığır eti
domuz eti
pişmiş fasulye
kabak çekirdeği
çinko ile zenginleştirilmiş tahıllar

2. BAZI ETLER

Et veya belirli amino asitler içeren diğer yiyecekler yemek, cinsel yaşamınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Sığır eti, tavuk ve domuz eti dahil olmak üzere çeşitli yüksek proteinli yiyecekler, kan akışını iyileştirmeye yardımcı olan bileşikler içerir, örneğin:

karnitin
L-arginin
çinko
Düzgün kan akışı, her cinsiyetten insanlarda cinsel tepki için çok önemlidir.

Arginin takviyelerinin hafif ila orta dereceli erektil disfonksiyonun (ED) tedavisine yardımcı olabileceğini düşündürmektedir .

Yine de, çok fazla kırmızı et yemenin kalbiniz için kötü olabileceğini unutmayın.

Yatak odasında tüm sistemlerin sorunsuz çalışmasını sağlamaya yardımcı olmak için biraz hayvan bazlı protein (kalp hastalığı riskini artırmamak için ölçülü olarak) servis edin.

Eğer bir takip ediyorsanız vejetaryen diyet , süt ve peynir gibi tam tahıllar ve süt ürünleri, bu besinleri alabilirsiniz.

Karnitin ve L-arginin, çeşitli yüksek proteinli yiyeceklerde bulunan amino asitlerdir. Tam tahıllar ve süt, özellikle iyi çinko kaynaklarıdır.

3. SOMON

Somon, kalp sağlığına uygun omega-3 yağ asitlerine sahip olduğu için iyi bilinir .

Pembe etli balıkların yanı sıra sardalya, ton balığı ve pisi balığı vücudunuzu ve cinsel yaşamınızı sağlıklı tutmada rol oynayabilir.

Omega-3’ler, atardamarlarınızda plak oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Bu, vücudunuzda sağlıklı kan akışını teşvik eder.

Dolaşım sisteminin sorunsuz çalışmasını sağlamak, cinsel işlevi bozan bazı hastalıkların riskini azaltır.

Omega-3 yağ asitlerinin koroner kalp hastalığı olayları ve ölüm riskini biraz azalttığını ve kandaki trigliseridleri (yağları) azalttığını söylüyor.

Balık aynı zamanda harika bir protein, B12 vitamini, D vitamini ve demir kaynağıdır. Aynı zamanda çinko içerir.

Kalbinizi ve vücudunuzu sağlıklı tutmaya yardımcı olmak için Gıda ve İlaç Dairesi (FDA)Güvenilir Kaynak Haftada en az iki porsiyon balık almanızı tavsiye ederiz.

4. KABUKLU YEMİŞLER VE TOHUMLAR

Şeker yerine bir avuç fındık ve tohum atıştırmayı deneyin.

Kaju fıstığı ve bademler çinko ile doludur, bir dizi sağlıklı atıştırmalık ise kanınızın akmasını sağlamak için L-arginin içerir.

Takip etmeyi dene:

ceviz
kabak çekirdeği
ay çekirdeği
cevizler
fındıklar
yer fıstığı
Ceviz, omega-3 bakımından da zengin olduğu için iki kat faydalıdır.

5. ELMA

Elmalar, quercetin adlı bir bileşik bakımından zengindir . Bir tür flavonoid olan bu antioksidan, bir dizi sağlık yararı sunabilir.

Cinsiyete gelince, quercetin şu konularda rol oynar:

dolaşımı teşvik etmek
ED tedavisi
prostatit semptomlarını yönetmek
Guercetin’in günde 500 mg’dan daha yüksek dozlarda kan basıncını başarıyla düşürdüğünü bildirmektedir.

Kan damarı hasarı, cinsel organlara kan akışını bozduğundan , yüksek tansiyon cinsel işlev bozukluğuna yol açabilir . Bu, ED’nin bir nedenidir.

Meyve alımının daha yüksek olduğu erkeklerde ED’de% 14’lük bir azalma bildirdi. Bu, flavonoid içeriklerinden kaynaklanıyor olabilir.

Kadınlarda, yüksek tansiyon, libido düşüklüğüne ve özellikle yorgunluğa neden oluyorsa sekse olan ilginin azalmasına neden olabilir. Vajinaya daha düşük kan akışı, vücutlarının cinsel aktiviteye nasıl tepki vereceğini etkileyebilir.

Genel olarak, genel sağlığınızı iyileştirmek ve cinsel yaşamınızı sağlıklı tutmak için flavonoidler açısından zengin bir diyet.

Flavonoidler açısından zengin sağlıklı besinler şunları içerir:

elmalar
çilekler
yaban mersini
koyu renkli üzümler
kırmızı şarap
kirazlar
turunçgiller

6. PANCAR

Pancar , antioksidanlar ve vitaminler açısından zengindir ve herhangi bir diyete sağlıklı bir katkı sağlar. Ayrıca diyet nitratları da yüksektir, bu da cinsel yaşamınızı iyileştirmeye yardımcı olabilecekleri anlamına gelir.

Diyet nitratları, kan akışını iyileştiren vazodilatasyon olarak bilinen bir süreç olan kan damarlarını genişletir. Bunun kas kasılması üzerinde olumlu etkileri vardır. Bu nedenle, bazı sporcular performansı artırmak için nitrat kullanır.

Hatta sadece bir doz pancar suyunun veya birkaç günlük dozun, kısa dinlenme süreleri ile aralıklı, yüksek yoğunluklu egzersizde insanların performansını artırabileceğini öne sürün.

Ayrıca pancar suyundan alınan nitratların kan basıncını yönetmeye yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Araştırmacılar, bunun sağlıklı tansiyonu olan ve hipertansiyonu olan kişilere fayda sağlayabileceğini söylüyor.

Bu aynı mekanizmalar, teorik olarak, genel olarak kalp sağlığınızı iyileştirirken, seks sırasında kan akışını ve dayanıklılığı iyileştirmeye de yardımcı olabilir.

Nitrat oranı yüksek diğer yiyecekler şunları içerir:

ıspanak
roka, roket olarak da bilinir
bahçe tere olarak da bilinen tere
marul
kereviz
turp

7. KIRMIZI ŞARAP

Elma gibi, kırmızı şarap da kan akışını artıran bir antioksidan olan quercetin içerir.

Kadının katıldığı kırmızı şarap bu normal, orta alımı daha yüksek cinsel istek, yağlama ve genel cinsel fonksiyonu ile bağlantılı olduğunu bulduk.

Araştırmacılar, günde iki kadehten fazla kırmızı şarap içmenin veya diğer alkollü içeceklere düşkünlüğün aynı sonuçları vermediğini belirtti.

Bununla birlikte, fazla miktarda şarap veya herhangi bir alkol içmek, cinsel işlev bozukluğuna yol açan ters etkiye sahip olabilir.

İlgili Makaleler