Ekonomi

Emekliler Bayram İkramiyelerinin 1260 TL’ye Yükseltilmesini İstiyorlar

Emekli vatandaşlara sağlanan bayram ikramiyesi konusunda yeni bir talep gündeme geldi. 

İlk olarak 2018 yılında verilen Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyeleri 1000 TL olarak hesaplara yatırılmıştı. Emekli vatandaşlar bu tutarın 2019 yılında artmasını talep ediyorlar.

EMEKLİLERDEN İKRAMİYELERE ZAM TALEBİ

Emekli ikramiyelerine zam yapılmasına ilişkin ilk talep Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün’den geldi. Kazım Ergün emekli ikramiyesi konusuna dair bazı açıklamalarda bulunarak bayramlarda verilen ikramiyelerin artması gerektiğini söyledi. 

2019 yılında yapılan zam oranlarına dair hatırlatmalarda bulunan TÜED Başkanı Ergün yüzde 26’lık zam oranına dikkat çekti ve emekli ikramiyelerine de aynı zam oranından talep etti. 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün’ün ikramiye zammı açıklaması;

“Gelir ve aylıklarla birlikte her yıl artan sosyal yardımlar gibi, emekli bayram ikramiyeleri de bir artış sistemine endekslenmelidir. 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’ndaki düzenlemeyle birçok ödeme, yıllık bazda yüzde 26 artırıldı. Emeklilerimiz için büyük önem taşıyan ikramiyelerin de bu kapsamda iyileştirilmesi gerekmektedir. Bu oranda yapılacak artış, yeni bir bayram müjdesi olacaktır”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir