Ekonomi

Taşeron İşçi Maaşları İçin Gelen Son Müjde: Yüzde 46 Zam

Taşeron işçilerin maaşlarına zam yapılması konusu, kamu gündeminde geleceği merak edilen soruların başında geliyor. 

Öyle ki bazı belediyelerin, kurumların çeşitli oranlarda zam kararının almasının yanında bazı kurumların bu konuda henüz hiçbir adım atmamış olması, işçilere meraklandırıyor. 

Son dönemde yaşanan konu başlıkları bu haldeyken konuya ilişkin işçileri heyecanlandıran yeni bir gelişme yaşandı. 

O BELEDİYEDEN YÜZDE 46 ZAM KARARI

Taşeron işçi maaşlarına yapılan yüzde 4’lük zam, bu konuda adım atılmasını gerektirmişti. Zira asgari ücrete yüzde 26 zam yapılması taşeron işçileri de beklenti içine düşürmüştü. Hatta bu konuda bazı işçilerin maaşları asgari ücretin altında kalmış bununla ilgili ek düzenleme yapılmıştı. 

Kurumların inisiyatifinde olan zam konusunda ise bazı belediyeler yüzde 26 zam bazı belediyeler ise 635 TL net zam kararı almışlardı. Bu zam kararlarına bir yenisi daha eklendi. 

Yozgat Sorgun Belediyesi, bünyesinde görevli 220 taşeron işçi için Hizmet İş Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi imzaladı. İmzalanan TİS kapsamında taşeron işçilere yüzde 46 oranında zam yapıldığı duyuruldu. Bu zam ile birlikte belediye bünyesinde en düşük yevmiyeli personel günlük ücreti 88.70 TL’den 130 TL’ye, saha personelleri için ise bu tutar 135 TL’ye çıkarıldı.

Hizmet -iş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız konuya ilişkin açıklamasında ”Üyelerimizin aldıkları ücret enflasyona yenik düşmüşken, işçilerimizin ücretlerine sosyal haklar hariç %46 zam yapıldı.” bilgisini paylaştı. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir