Gündem

Aksaray, Adıyaman, Karaman, Tunceli, Sinop ve Tokat’ta bazı bölgelere giriş çıkışlar yasaklandı

Koronavirüs önlemleri kapsamında Aksaray, Adıyaman, Karaman, Tunceli, Sinop ve Tokat bazı bölgelere giriş çıkışlar yasaklandı.

Koronavirüs vaka ve ölü sayıları her gün hızla artarken Aksaray, Adıyaman, Karaman, Tunceli, Sinop ve Tokat bazı bölgelere giriş çıkışlar yasaklandı.

GİRİŞ ÇIKIŞ YASAKLARI BAŞLADI

Aksaray’da Sevinçli ve Gözlükuyu köylerinde yarın saat 08.00’den 22 Mart Pazartesi günü 08.00’e kadar giriş çıkışların yasaklanmasına ve 5 gün sokağa çıkma yasağı getirilmesine karar verildiği belirtildi.

81 EV KARANTİNAYA ALINDI

Adıyaman’da 81 ev karantina altına alındı.

KARAMAN’DA KÖYLERDE RİSK BÜYÜYOR

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı, bir köyün ise karantina süresi uzatıldı.

SİNOP’TA DA YASAK GELDİ

Sinop’un Durağan ilçesi Akçaalan köyünde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde karantina uygulaması başlatıldı.

TUNCELİ’DE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI BAŞLADI

Tunceli Valiliğin resmi sosyal hesabından açıklama yapan Vali Mehmet Ali Özkan, “Maalesef Sağlık Bakanlığımızın açıklamış olduğu haritada orta risk grubundan (sarı kategori) yüksek risk grubuna (turuncu kategori) girdiğimiz görülmektedir. Vaka sayılarındaki artışımızın devam etmesi durumunda çok yüksek risk grubuna (kırmızı kategori) girmemiz kaçınılmaz olacaktır. Hep birlikte vaka sayılarındaki artışın önüne geçmezsek kısıtlama günlerine geri dönmemiz, işyerlerimizin kapanması, çocuklarımızın okullarından ayrı kalması kaçınılmazdır. Kıymetli hemşehrilerimiz, Covid-19 illetini ancak birlikte yenebiliriz. Lütfen il dışı seyahatlerimizi erteleyelim. Yurt dışından ya da il dışından geldiyseniz kendimizi evde bir süre izole edelim. Buluşmaları güzel günlere erteleyelim. Aşı sıramız geldiğinde aşımızı olalım” dedi.

TOKAT NİKSAR İLÇESİNDE KORONA YASAĞI

Öte yandan Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı bir köyde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

 

İlgili Makaleler