Gündem

17 Mart 2021 Çarşamba Resmi Gazete yeni kararlar yayımlandı

Türkiye'nin merakla beklediği yeni kararların yer aldığı 17 Mart 2021 Çarşamba Resmi Gazete yayımlandı. Resmi Gazete içerisinde flaş kararların yer aldığı görüldü.

Türkiye’de 7’den 70’e herkesi ilgilendiren yeni kararların içinde olduğu 17 Mart 2021 Çarşamba Resmi Gazete yayımlandı. Resmi Gazete içerisinde yayınlanan yeni kararların bugünden itibaren yürürlüğe girdiği ve uygulanmaya başlanacağı aktarıldı.

RESMİ GAZETE YENİ KARARLAR AÇIKLANDI

Resmi Gazete her gün olduğu gibi bugün de https://www.resmigazete.gov.tr/ adresi üzerinden erişime açıldı.  Yürütme ve İdare Bölümü başlığı altında yeni yönetmelik kararları yer alırken ayrıca Tebliğler kısmında ise kurumların çeşitli birimlerini etkileyen tebliğlerin yer aldığı görüldü.

Resmi Gazete içerisinde yer alan tebliğler arasında ilk olarak Dış Ticaret Sermaye Şirketlerine İlişkin Karar yer alırken ayrıca Uluslararası Gözetim Şirketinin Faaliyetten Süreli Men’i Hakkında Tebliğ (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2021/28) yayımlandığı açıklandı.

Öte yandan yayımlanan diğer tebliğler ise şöyle:

–– Ulusal Meslek Standartlarına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2021/1)
–– Ulusal Meslek Standartlarına Dair Tebliğ (No: 2021/2)
–– Ulusal Meslek Standartlarına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2021/3)
–– Ulusal Meslek Standartlarına Dair Tebliğ (Tebliğ No: 2014/4)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2021/4)
–– Ulusal Meslek Standartlarına Dair Tebliğ (No: 2021/6)
–– Ulusal Meslek Standartlarına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2021/7)

ANAYASA MAHKEMESİ YENİ KARAR

Ayrıca Resmi Gazete Yargı bölümü başlığı altında ise Türkiye’nin yasama kararlarını etkileyen Anayasa Mahkemesi Kararı yayımlandı. Anayasa Mahkemesi kararında ise Anayasa Mahkemesinin 10/12/2020 Tarihli ve E: 2020/61, K: 2020/74 Sayılı Kararı olduğu belirtildi.

PEŞ PEŞE YAYIMLANDI

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Biruni Üniversitesi Rektörlüğünden ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğünden daha önce yayımlanan akademik personel alım ilanı ile ilgili düzeltme ilanı, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünden ihalelere katılmaktan yasaklama kararı, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Rektörlüğünden, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörlüğünden ve Nişantaşı Üniversitesi Rektörlüğünden akademik personel alım ilanı, Nevşehir İli Kozaklı Belediye Başkanlığından memur alım ilanı, Nurol Yatırım Bankası Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünden bağımsız denetim raporu yayımlandı.

RESMİ GAZETE KARARLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Makaleler