Ekonomi

Ekonomide Devam Eden Dalgalı Süreçte Haftanın Kazandıran Yatırım Araçları

YSK’nın seçim kararı almasının ardından ekonomide dalgalı bir seyir yaşandı. Bir süredir yükselme eğiliminde olan döviz kuru bu kararın ardından eğilimine hız kazandırdır. 

ABD’den gelen açıklamalar, YSK’nın seçim kararı ve enflasyon rakamlarında yaşanan gelişmeler hem döviz kurunda ki yükselme trendine etki etti hemde altın fiyatlarında yukarı yönlü ivmeye neden oldu. 

Borsada kayıpların yaşandığı hafta içerisinde dip noktalar görüldü.

Tüm bu gelişmelerin ışığında; geçtiğimiz hafta içerisinde yatırımcısının yüzünü güldüren yatırım araçları hangiler oldu? Hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? İşte o analiz değerlendirmeleri

HAFTANIN KAZANDIRAN VE KAYBETTİRENLERİ

Hafta içinde Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi oldukça dalgalı bir seyir izledi. En yüksek seviye olarak 93.076,15 puanı gören BIST 100 endeksi, uzun bir aradan sonra dip nokta olarak 88.315,54 bandına kadar indi. Haftayı bir önceki hafta Cuma günü elde edilen kapanış rakamlarına göre yüzde 5.76 oranında değer kaybıyla kapatan Borsa yatırımcısını üzdü.

Altın bu hafta kazandıran yatırım araçlarından oldu. Kapalıçarşı’da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 2,40 artışla 251,90 TL’ye ulaştı. Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 2,38 değer kazancıyla 1.680,00 TL, Çeyrek Altın ise 401 TL’den 410 TL’ye yükseldi. 

Döviz kurunda ise Euro haftayı yüzde 2.39’luk yükselişle tamamladı. Euro haftayı 6.84 bandından sonlandırırken Dolar ise yüzde 1.89 oranda arttı ve 6.08 TL’den haftayı kapattı. 

Yatırım fonlarında oluşan durum ise şu şekilde oldu,yatırım fonları yüzde 0,49, bireysel emeklilik fonları yüzde 0,15 değer kazandı. Kategorilerine göre bakıldığında ise yatırım fonları içinde en fazla kazandıran yüzde 5,40 ile “Kıymetli Madenler Fonları” oldu.

Özetle;

Geçtiğimiz hafta içerisinde Dolar, Altın ve yatırım fonları yatırımcılarına kazandırırken Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yatırımcısını üzdü. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir