Kamu Haberleri

KYK 2019 Yılı Personel Alımı: İlan Tarihi ve Kadro Kontenjan Değerlendirmesi

Kurumlara yapılan personel alımlar arasında adayların yoğun ilgi gösterdikleri ilanlardan bir tanesi de Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yayımlanan ilan oluyor. 

KPSS puan sıralaması esasına göre çeşitli kadrolardan her yıl 1100 ile 1250 arasında personel alımı yapan kurumun 2019 yılı ilanı da merakla bekleniyor. 

KYK 2019 PERSONEL ALIM İLANI NE ZAMAN YAYIMLANIR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği personel alımını Mayıs ayında gerçekleştirmişti. 9 Mayıs başlayan personel alımları 18 Mayıs tarihinde sona ermiş ve bu süre boyunca binlerce aday kurumun ilanı için başvuruda bulunmuştu. 

Kadro – Kontenjdan Bilgileri

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından gerçekleştirilen 2018 yılı personel alımlarında 1220 personel istihdamı gerçekleştirilmişti. Bu ilanlarda kurum yurt yönetimi memuru kadrosu için 756 personel alımı yapacağını ilan ederken yurt yönetim memuru pozisyonu için alım yapılacak personel sayısı 172 olmuştu. Bu kadroların dışında KYK 2018 yılı personel alımlarında psikolog kadrosu için 44 personel alımı, büro personeli pozisyonuna 162 personel alımı yapmıştır. Bu kadrolara ek kurum ayrıca 86 şoför ve  172 diyetisyen istihdam etmişti. 

MAYIS AYI SONA ERMEDEN İLAN YAYIMLANIR MI?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2019 yılı personel alımları 9 Mayıs ile 18 Mayıs tarihleri arasında yapılmıştı. O dönem adaylar başvurularını; Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Online Başvuru Sistemi (http://basvuru.gsb.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda kuruma bildirmişleri. 

2017 yılında yapılan alımlar ise Nisan ayı içerisinde yapılmıştı. O dönem yapılan alımlarda ise 1004 personel alımı yapılacağı ilan edilmiş ve başvurular 5 Nisan ile 14 Nisan tarihleri arasında yapılmıştı.

Bu çerçevede KYK 2019 personel alımlarının Mayıs ayı sonuna olmasa bile en geç Haziran ayı içerisinde yayımlanması bekleniyor. Kamuilanlari.com olarak ilan yayımlandığında anlık olarak duyuracağız. 

Kamuilanlari.comÖZEL Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir