Ekonomi

İşverenden işçisini şoke eden maaş ödemesi!

Bir işçi işverenden alacağı maaşı alamaması üzerine açtığı davayı kazandı. İşveren ise işçisine ödemesi gereken maaşı 90 bin adet madeni para ile ödeyerek işçisini şoke etti.

ABD’nin Georgia eyaletinde Fayetteville şehrinde yaşayan Flaten ismindeki işçi 2020 Kasım ayında araba parçası satan A OK Walker mağazasındaki işinden ayrılmasının ardından alamadığı 915 dolar yani 7bin 271,60 Türk Lirası için işverenini mahkemeye verdi.

İŞVERENDEN ŞOKE EDEN ÖDEME

İşçi Flaten işverenine açtığı davayı kazanmasının ardından işverenin maaşını ödeme şekliyle bir kere daha şok oldu. Flaten, sabah saatlerine işine gitmek için evden çıktığı esnasında evinin bahçesinde üzerinde “S*ktir git” yazılı bir not ile içi madeni para dolu bir el arabası gördü.

YENİ RUTİNİ PARA YIKAMAK OLDU

Flaten işvereninin kendisine böyle ödeme yaptığını dile getirerek “Çok çocukça bir davranış” diyerek işverenin ödeme şekline tepki gösterdi. Öte yandan Flaten, el arabasında hesaplarına göre yaklaşık 230 kilogram ağırlığında, toplamda 91 bin 515 madeni para olduğunu ve yeni rutininin işten eve gelince akşamları garajda oturup madeni paraları deterjan, sirke ve suyla temizlemek olduğunu açıkladı.

KAZANDIĞI PARAYI KULLANMAK İÇİN ÇALIŞMASI GEREK

Flaten açıklamasında, “Zaten kazanmak için çalıştığım parayı kullanabilmek için yine bir ton iş yapmam gerekecek. Bu hiç adil değil” dedi.

İŞVEREN DOLAR CİNSİNDEN ÖDEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Flaten’e bu durumu yaşatan işveren adının açıklanmasını istemezken ödemeyi işçisine ABD doları cinsinden yaptığını dile getirdi.

İlgili Makaleler