Kamu Haberleri

Kamuda Çalışan Özel Güvenlikler Sözleşmeli Memur Statüsüne Mi Geçirilecekler?

Kamu kurum ve kuruluşlarında özel güvenlik olarak görev yapan özel güvenlikler için kadro değişikliği için bir taslak hazırlandı. Sabah yazarı Faruk Erdem tarafından dile getirilen düzenleme ile özel güvenliklerin statülerinin değişeceği öne sürüldü. İşte o düzenlemeye dair detaylar.

ÖZEL GÜVENLİKLER 4/B’YE GEÇİRİLECEK

Faruk Erdem özel güvenliklerinin durumlarına ilişkin yazmış olduğu yazısında işçi statüsünde bulunan özel güvenliklerin 4/B’li yani sözleşmeli personel statüsüne alınacaklarını aktardı. Söz konusu yazıda ayrıca bundan sonraki alımlarında işçi pozisyonuna olmayacağı belirtildi. İşte Özel Güvenliklerin Durumlarına Dair Yazılan O Yazı

“Yeni taslak ile koruma ve güvenlik görevlisi artık sürekli işçi pozisyonunda olmayacak. Bundan sonra da koruma ve güvenlik görevlisi sürekli işçi pozisyonunda alınmayacak.Kamu kurumlarının ellerindeki boş koruma ve güvenlik görevlisi işçi pozisyonları iptal edilecek ve bunlar 4/B li sözleşmeli personel pozisyonları ile değiştirilecek.”

Eğer söz konusu düzenleme gerçekleşir ve kamuda çalışan özel güvenlikler 4/B’ye tabi olurlarsa toplu sözleşme hükümlerinden yararlanacaklar. Buda normal zamların yanında enflasyon oranında zam alma hakkına sahip olma anlamına geliyor.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir