Ekonomi

Hükümete Asgari Ücret Tepkisi: Fitre Hesabı İle 2 Bin 760 TL Olmalı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Bu konuda Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sözlerini eleştiren İYİ Parti Lideri Akşener, asgari ücret konusunda da dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

MERAL AKŞENER’DEN ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

İYİ Parti Lideri Meral Akşener yapmış olduğu konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın enflasyon ve patlıcan açıklamalarını hatırlattı.

Bu konuda, “patlıcan yemezseniz ölür müsünüz” sözüne değinen Meral Akşener bu açıklamaya, Ölmeyiz elbette, rızkı veren Allah’tır. Amma, diyanet işlerinin açıkladığı fitre bedeli gösteriyor ki, mesele, sadece patlıcan meselesi değil. Mesele açlık, açlık, ifadeleri ile yanıt verdi. 

Konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fitre fiyatlarını 23 TL olarak belirlemesine değinen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, fitre fiyatları üzerinden asgari ücret hesabı yaptı. Fitre fiyatlarına göre asgari ücretin en az 2 bin 760 TL olması gerektiğini söyleyen Meral Akşener şu ifadeleri kullandı.

”2019 yılı için açıklanan fitre bedeli 23 Lira. Yani bir kişinin sadece karnını doyurabilmesi için gereken günlük tutar 23 lira. Bundan aşağısını fitre olarak veremezsiniz. Gelin şimdi bir hesap yapalım: Fitre bedelini esas alalım. Yani 23 Lira. Dört kişilik bir ailenin karnını doyurabilmesi için, günlük 92 lira yapar. Yani aylık 2760 lira gerekiyor. Kim söylüyor bunu? Diyanet işleri söylüyor. Peki asgari ücret ne kadar? 2026 lira. Üstelik, asgari ücretin bile altında emekli maaşları var. Asgari ücretin bile altında çalışan insanlarımız var. Yani bu hükümet, bu aziz millete, karnını doyuracağı parayı bile çok görüyor.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir